Coltul romantic din casa. Cum il amenajezi

0

Colțul romantic din casă nu este un moft, dar poate să fie locul perfect pentru momente de tihnă. Dacă ideea de a amenaja colțul romantic din casă te duce cu gandul la o amenajare destinată femeilor, află că un astfel de loc este ca o oază de liniște de care se pot bucura toți cei din casă. Evident, colțul romantic din casă este unul pe care îl vor iubi și-l vor folosi mai ales fetele din casă, dar fetele merită asta, mai ales că în toate casele din lume, există și un loc profund masculin (o sa vorbim și despre asta).

colțul romantic

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Există câteva reguli care definesc stilul romantic. Poți să aflii totul despre amenajările în stil romantic, aici. Spre deosebile de o casă ori o cameră decorată în stil romantic, amenajarea și organizarea unui colț romantic în casă presupune o altă abordare.

Citeste si: Casa suedeza, model de organizare si stil

Unde organizezi colțul romantic? Colțul romantic poate fi amenajat în dormitor, în camera de zi, dacă aceasta este mare, chiar într-un colț, aproape de o fereseastra, pe o terasă închisă sau chiar în balcon. Dacă ai o casă mare poți organiza colțul romantic în holul de la etaj, dacă este suficient de mare, de preferat în imediata vecinătate a unei ferestre sau a unei uși care dă spre exterior ori spre un balcon. Colțul romantic poate fi poziționat pentru o perioadă în camera copilului mic. Locul poate fi folosit pentru câțiva ani, până ce copilul își va revendica întreaga cameră.

Citeste si: Stilul frantuzesc

Cum amenajezi colțul romantic? În principiu colțul romantic înseamnă un fotoliu sau o canapea cu două locuri, o masă mică, eventual un taburet pentru picioare și o bună sursă de lumină. Dacă există spațiu, colțul romantic poate fi îmbogățit cu o etajeră sau o consolă. Ideea este că o astfel de amenajare trebuie să nu fie foarte aglomerată, lumina și culorile fiind cele mai importante detalii. Folosește alb, roz, verde pal, mov dulce, galben și câteva accente de culoare în contrast, dar tot din paleta culorilor … romantice. Materialele sunt esențiale. Dantela, materialele în dungi, catifeaua și alte materiale moi sunt cele mai importante alegeri.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Pentru că lumina este esențială și este parte din amenajarea ideală pentru colțul romantic, folosește perdele grele, din dantelă, draperii fine, adaugă elemente de decor cu tentă romantică, flori și accesori care te reprezintă, dar alese cu multă atenție, pentru a completa imaginea dulce, feminină și caldă, obligatorie pentru a organiza colțul romantic.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply