Cine este responsabil de intretinerea spatiilor din fata blocului?

0

Spatiile verzi din fata blocurilor sunt dese motive de cearta pentru vecini. Vezi ce sfaturi are avocatul Amalia Stoica in legatura cu acestea.

In functie de titularul dreptului de proprietate asupra terenului, spatiile verzi sunt publice (spatii verzi apartinand domeniului public) si private (spatii verzi ce sunt in proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat, cum este cazul ansamblurilor rezidentiale noi).

Ce spune legea

Conform legii, indiferent de forma de proprietate, toţi detinatorii de spatii verzi au obligatia de a asigura administrarea acestora.

Administrarea spatiilor verzi proprietate publica este exercitata de autoritatile administratiei publice locale, prin servicii constituite in acest scop, pe cand intretinerea spatiilor verzi de pe terenurile proprietate privata revine proprietarilor acestora.

De regula, dezvoltatorul unui astfel de condominiu desemneaza primul administrator, caruia ii revine si obligatia intretinerii spatiilor verzi, iar proprietarii au dreptul sa il schimbe ulterior, in conditiile stabilite prin contractele semnate cu dezvoltatorul respectiv.


Articol EXCLUSIV online
Text: avocat Amalia Stoica
Foto: Thinkstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply