Cele mai frecvente dileme despre perdele

1

O fereastra imbracata cu perdele si draperii da o atmosfera placuta incaperii si in plus iti permite sa lasi lumina de afara sa intre doar in cantitatea dorita. Pentru a avea efectul urmarit trebuie depasite cele mai frecvente dileme despre perdele. Iata care sunt acestea si care este solutia cea mai buna pentru a rezolva toate eventualele dileme despre perdele.

1. La ce inaltime montez perdeaua?
Cei mai multi designeri sfatuiesc montarea galeriei pentru perdea cat mai sus, pentru a face tavanul sa para mai inalt si sa alungeasca profilul ferestrei.
2. Care e cea mai potrivita lungime pentru perdele?
In dormitor sau living, este recomandat ca perdeaua sa fie lunga pana la podea, eventual doar cu 1-2 cm mai sus. In schimb, in bucatarie, daca alegi varianta unei perdele, poti sa o scurtezi doar cat sa acopere geamul.
3. Cat de multe cute dau bine?
O perdea nu poate sa stea intinsa de la un capat la altul al ferestrei, de aceea trebuie sa fie material suficient incat sa dea cat mai multe pliuri. Atunci cand masori dimensiunile ferestrei, perdeaua va trebui cumparata la o latime de doua ori si jumatate. Regula se aplica pentru majoritatea materialelor, dar uneori, daca optezi pentru o perdea din matase, poti chiar sa cumperi de trei ori latimea ferestrei pentru cute mai bogate. Principiul este realitiv simplu. O perdea densa, bogata cu model si imprimeusi va avea cute putine sau doar valuri, in timp ce o perdea fina si simpla va avea cat de multe cute se poate.
4. Ce perdea pun pentru usa de la balcon?
Desigur, daca ai o usa din geam, poti sa montezi o perdea in dreptul ei, dar la fel de bine poti alege jaluzele aplicate pe usa. Perdeaua poate fi putin incomoda atunci cand vrei sa deschizi usa, dar daca ai masuratorile corecte, nu trebuie sa-ti faci griji.
5. Pot sa ascund defectele camerei cu perdele?

Raspunsul este: da. Perdelele pot regla mici defecte arhitecturale, de pilda un tavan prea jos poate parea mai inalt cu o perdea potrivita, ferestrele pot fi mascate atunci cand sunt asimetrice sau pot fi transformate in asa fel incat sa dea impresia ca sunt mai mici, mai mari, mai inalte sau mai joase.

6.  Cum algi sistemul d eprindere al perdelelor? Perdelele par usoare, dar nu sunt. Tija care le sustine trebuie sa fie solida pentru a sta dreapta mereg. Daca se curbeaza va arata foarte urat. In plus foloseste tije solide pentru draperii. Acestea sunt cu adevarat grele.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cele mai frecvente dileme despre perdele | Club Oferteproprietari.ro

Leave A Reply