Perdele scurte, cea mai buna alegere

0

perdele scurteÎntr-o bucătărie fie ea mai mare sau mai mică o perdea lungă este relativ nepotrivită poate fi nepotrivită și incomodă, cele mai potrivite în acest caz fiind modelele scurte, perfect adaptate dimensiunilor ferestrei.

În funcție de stilul de amenajare al bucătăriei, de preferințele și de gusturile personale ale fiecăruia dintre noi, se poate alege dintr-o varietate de modele de perdele scurte special concepute pentru fereastră din bucătărie.

Aceste modele sunt cu atât mai potrivite în cazul bucătăriilor cu mobilierul și blatul de lucru amplasate în dreptul geamului, situație în care perdelele lungi chiar nu au ce caută.

Din păcate, perdelele gata confecționate sunt absurd de scumpe, așa că cea mai bună soluție este să cauți un material potrivit (în ciudă ideilor preconcepute sunt foarte multe tipurile de țesături care pot să funcționeze foarte bina că perdele) și să le faci la croitoreasă din cartier.

Poți să le confecționezi chiar tu, fără efort. Singură condiție este să găsești materialul potrivit, în nuanțe care să se asorteze cu celelalte elemente principale ale decorului: mobilierul și finisajele.

Dacă îți displac perdelele clasice și le consideri nepotrivite pentru decorul bucătăriei tale, poți alege să-ți ornezi fereastră cu storuri romane din pânză. Acestea își găsesc locul atât în bucătăriile amenajate în stil clasic cât și în cele moderne. Diferență o fac materialul, nuanța și imprimeul alese.

Spre deosebire de majoritatea perdelelor obișnuite pentru bucătărie, storurile române prezintă un alt avantaj și anume acela că pot proteja încăperea de razele puternice ale soarelui (fac referire la situații în care lumina naturală intensă este deranjanta) sau pot conferi intimitatea necesară în orele serii bucătăriilor aflate la parterul unui bloc și în acest fel expuse privirilor trecătorilor.
 
Sistemul de acționare este foarte simplu, oarecum similar jaluzelelor orizontale, diferență fiind desigur din punct de vedere al aspectului, storurile române fiind în avantaj clar.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply