Cele mai bune culori pentru usa de la intrare

0

Sigur nu ţi-ai pus problema, dar ştiai că există o sumă de nuanţe care sunt considerate cele mai bune culori pentru uşa de la intrare. Mai mult, pe lista cu aceste cele mai bune culori pentru uşa de la intrare se găsesc şi nuanţe care spun despre cei din casă că sunt “practici”, “puternici”, “plini de iniţiativă”,  sau cu “spirit nelinistit”. Felul în care alegi, din lista de culori pentru uşa de la intrare, vorbeşte despre personalitatea ta, despre casa ta şi despre ceea ce eşti…. Oricum ai aborda problema există mai multe alegeri inspirate de culori pentru uşa de la intrare.

Vorbim despre asta şi-ţi dăm câteva sfaturi bune.

culori pentru uşa de la intrare (2)

Indiferent care este alegerea ta din lista de culori pentru uşa de la intrare, alege mereu vopseluri pe bază de ulei, de cea mai bună calitate. Uşa trebuie vopsită de cel puţin două ori şi întreţinută periodic cu lac pentru lemn. Evident că prima recomandare este ca uşa de la intrare să fie una mare, solidă şi neapărat din lemn. Nimic nu este mai frumos decât o uşă adevărată, pentru că o uşă adevărată înseamnă o casă adevărată.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

În funcţie de detalii există două categorii de culori pentru uşa casei: culori tari, vii şi culori calde, blânde şi prietenoase. Primele sunt pentru casele cu o arhitectură modernă, nouă, cele din urmă pentru casele tradiţionale.

Iată care sunt cele mai bune culori pentru uşa de la intrare şi ce spun ele despre tine.

Nuante de bronz. O alegere bună pentru casele mari cu o uşa mare. Sunt potrivite pentru intrările cu terasă, sau cele protejate de verandă. Această nuanţă spune despre cei din casă că sunt oameni practici, puternici, care îşi iubesc casa şi se iubesc între ei.

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Albastru. Dacă alegi o nuanţă de albastru din lista de culori pentru uşa de la intrare, atunci sigur ai un spirit neliniștit şi un  mod ciudat de a privi lucrurile. Chiar şi aşa albastrul este o alegere deosebită pentru uşa de la intrare, potrivită pentru casele scăldate în soare, cu pereţii albi şi ferestre mici. Casa care are uşa de la intrare colorată în albastru este o oază de frumos şi de linişte, aproape fără excepţie.

Turcoaz. Poate părea ciudat, dar este una din cele mai bune culori pentru uşa de la intrare. Aceasta culoare spune despre cei din casă că sunt oameni cu carismă, pentru care viaţa de familie este perfectă. Culoarea este ideală pentru casele cu etaj şi curte.

Nisipiu. Aceasta este o altă alegere perfectă pentru a colora uşa de la intrare. Este foarte buna pentru casele mici, dar cochete, pentru cele care au un singur nivel şi pentru cele care au acoperişul în mai multe ape. Culoarea spune despre cei din casă că sunt organizati, practici şi foarte tineri (sufleteşte).

Citeste si: Cum se vopseste o usa

Culorile închise pentru uşa de la intrare, de la negru pâna la gri-petrol vorbesc despre familii care vor să pară mai mult decât sunt. Culorile închise se potrivesc pentru casele foarte mari, tencuite în alb cu acoperişul în pantă lină şi întrarea în casă neprotejată de verandă sau cerdac.

Verde. Este o foarte bună alegere pentru culoarea uşii de la intrare, atâta vreme cât casa este cu etaj, masivă şi are ferestre mari. Uşile în două canaturi se pretetează cel mai bine pentru a fi vopsite în verde. Culoarea spune despre cei din casă ca sunt oameni care gândesc mult şi iau decizii dintre cele mai bune.

Citeste si: Usa casei

Dacă ai ales din lista cu cele mai bune culori pentru uşa de la intrare, ţine cont ca vopseaua pe care o vei folosi să fie semi-lucioasă, pentru că acestea rezistă cel mai bine la variaţiile de temperatură şi la expunerea la soare şi umezeală.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply