Cel mai valoros cronometru marin din lume

0

De curând, cel mai mare brand german de produse de lux din aur, Veridor, cu o experiență de 240 de ani, și ceasornicarul Rolf Lang au creat cel mai valoros cronometru marin din lume: Golden H

Golden-H-1
Cronometrul marin Golden H

Cronometrul marin Golden H este fabricat manual, în ediție limitată, iar fiecare dintre cele 24 de cronometre este dedicat unei zone de timp. Materialele folosite sunt aur rosé de 18 carate și sticlă de Murano rară, pentru glob. Cu ajutorul unui buton se deschide cupola din sticlă și se învârte la 90 de grade, iar cadranul descrie o mișcare inversă, tot de 90 de grade. În acest timp, cronometrul marin iese din suportul său cardanic, care compensează mișcările valurilor. Poate fi transportat într-o cutie specială din lemn și este securizat cu ajutorul unui mecanism special pentru a porni și opri cu precizie afișajul timpului.

Golden-H-2
Cronometrul marin Golden H

Cronometrul Golden H este un omagiu adus navigatorului James Cook și lui John Harrison, tâmplarului și ceasornicarului care a inventat cronometrul marin H4 după 31 de ani de experimente. Golden H este compus din nu mai puțin de 387 de elemente și este un produs de lux, realizat manual. Golden H este o noutate mondială și a fost prezentat anul trecut, în septembrie, la târgul de iahturi de la Monaco, cel mai mare târg din acest domeniu.

Rolf Lang
Rolf Lang, inventatorul cronometrului marin Golden H

Rolf Lang

Născut în 1948 la Gera, Turingia, Germania, Rolf Lang este ceasornicar și a lucrat ca restaurator-șef la muzeul Mathematisch-Physikalischer Salon, din Dresda. De asemenea, a fost constructor-șef al brandului de ceasuri Tutima/SA., la Glashütte. Împreună cu cei trei frați ai lui, a crescut în spiritul tradiției a trei generații de ceasornicari. În 1989, Rolf Lang și-a înființat propriul atelier de restaurare de ceasuri. În 1990 a înființat un sediu al companiei sale la Glashütte și în 1994 a fost cofondator al firmei A. Lange & Söhne Glashütte.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply