Ce trebuie sa stii inainte sa investesti intr-un termosemineu? Sfaturi de la Șeminee Expert

0

Utilitatile reprezinta un procent semnificativ din cheltuielile lunare, si pentru locuitorii de la casa si pentru cei de la bloc. Discutiile despre termosemineu, seminee, focare sau sobe ca sursa alternativa de caldura pot fi interminabile. Toti specialistii recomanda insa precautie si o buna documentare inainte de achizitie. Ce depaseste semineul electric, care este doar pentru design, reprezinta un domeniu in care trebuie sa aveti expertiza inainte de instalare.
Echipa SEMINEE EXPERT este o echipa tanara, cu pasiune pentru seminee si cu o experienta de peste 10 ani in domeniu. Va puteti baza pe ei pentru consiliere si instalare, dar si pentru design si intretinere. Pentru siguranta dumneavoastra si pentru o buna functionare a sistemelor instalate este recomandat ca intotdeauna sa contractati doar oameni specializati.

In ceea ce priveste optiunile pe care le aveti, sunt cateva limitari pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a achizitiona ceva:

  • Spatiul pe care il aveti la dispozitie, pentru o buna ventilatie si pentru a evita incalzirea excesiva si situatiile periculoase. Orientativ, din specificatiile produselor, 1 kw poate incalzi un spatiu de 10-12 mp, deci nu puteti aduce orice dispozitiv intr-o camera, la fel cum nu puteti instala sisteme de evacuare si cosuri de fum oriunde.
  • Sistemul de evacuare, un focar va avea nevoie de un sistem de evacuare al gazelor diferit fara de un semineu, la fel este si cazul diferitilor combustibili cu diferite reactii de ardere;
  • Costul combustibilului, daca obiectivul este reducerea costurilor, atunci varianta cea mai ieftina si independenta ar fi lemnul, dar asta implica anumite costuri initiale si pentru ca nu este o resursa sustenabila si nici nu se poate folosi orice tip de lemn, pretul lemnului poate creste semnificativ.
  • Scopul instalarii, crearea de agent termic poate fi insotita si de incalzirea apei, ca in cazul unui termosemineu, care combina avantajele unui semineu cu cele ale unei centrale, dar presupune costuri destul de ridicate si este mai pretentios.
  • Intretinerea unui semineu sau a unui focar nu mai este atat de anevoioasa pentru ca toate modelele noi sunt cu ardere curata, care le face mai eficiente si cu mai putine reziduuri rezultate. Se recomanda curatarea specalizata a intregului sistem de cel putin 2 ori pe an, obligatoriu 1 data pe an, ceea ce atrage extra costuri.


Pentru ca isi asuma o mare parte din responsabilitate, echipa SEMINEE EXPERT colaboreaza doar cu producatori renumiti si participa la pregatirile de specialitate ale acestora pentru a fi la curent cu noutatile si inovatiile din domeniu. In Romania sunt unici importatori de seminee si focare marca NORDPEIS, KALFIRE, HAJDUK si SPARTHERM printre alti producatori renumiti si asigura si instalarea cosurilor de fum corespunzatoare cu ajutorul celor de la TONA, EONTOP sau SKAMOL. Oferta lor de seminee poate fi personalizata, din echipa fac parte si oameni de creatie care pot transforma o incapere intr-un spatiu placut si confortabil, potrivit pentru acasa. Daca vreti o schimbare si nu stiti daca vreti un termosemineu, un focar sau alt sistem de incalzire sau ambienta, trebuie sa ii contactati, macar pentru un sfat bun. De asemenea puteti citi mai multe informatii aici si sunteti asteptati in showroom-ul cu produse functionale.
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply