Ce plantezi langa petunii

0

Petuniile sunt printre cele mai frumoase plante decorative pentru terase, balcoane, jardiniere si gradini. Au zeci de culori, sunt rezistente si infloresc bogat toata vara, dar mai ales in mai si iunie. Intrebarea care se pune este ce poti sa plantezi langa petunii si daca acestea tolereaza alaturi de ele alte plante si daca da, care sunt acestea.

Asocierea plantelor cu flori pentru terasa si gradina este una dintre cele mai simple si mai comoda modalitati prin care poti aduce culoare si frumusete in spatiile exterioare.

Petunia este o planta toleranta si adaptabila. Este usor suportata de alte plante cu flori, tot cu scop decorativ si ele. Conditia pentru a le combina este ca plantele care stau impreuna sa se multumeasca cu aceleasi conditii, in ceea ce priveste lumina, umididatea si calitatea solului.

langa petunii

În alegerea companionilor petuniei nu putem da greş cu muşcata (Pelargonium zonale sau peltatum), verbena (Verbena hybrida), regina nopţii (Nicotiana affinis) sau chiar garofiţele turceşti (Dianthus barbatus) pentru un contrast de culoare şi forme. Petuniile stau bine alaturi de coada soricelului sau nu-ma-uita.

Combina muscatele pitice cu petunii curgatoare. Efectul de culoare este placut, mai ales daca vei alege petunii albe sau albastre. Florile de coada soricelului sau cele de nu-ma-uita se combina perfect cu petuniile galbene sau rosii/roz.

O alta combinatie spectaculoasa este cea dintre petunii si gura leului. Acesta asociere este perfecta mai ales pentru plantele care stau in gradina.

Ce plantezi langa petunii

Garofitele turcesti sau bine langa petuniile curgatoare si langa cele rosii.

Tine cont ca petuniile iubesc apa si au nevoie de cel putin 6-8 ore de soare pe zi pentru a inflorii abundent, asa ca plantele pe care le asociezi petuniilor.

Pentru ca petuniile exista intr-o multitudine de forme si culori, poti asocia soiuri diferite – atat ca forma si culoare, de petunii. De exemplu petuniile cu flori mari, pot fi asezate alaturi de petunii cu flori mici, curgatoare. Si invers este la fel de spectaculor.

langa petunii

Mai mult poti asocia flori diferite de aceiasi culoare. Verbina mov cu petuniile mov merg senzational impreuna!

Ce plantezi langa petunii? Poti foarte bine sa le asociezi cu arbusti, plante cu frunze verzi si ierburi aromate, toate acestea fiind mari iubitoare de apa si soare, la fel ca si petuniile!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply