Ce conteaza in mod esential cand alegi caloriferul electric

0

caloriferul electric Caloriferul electric este o sursa suplimentara de caldura. Oricat ar fi de performant acesta nu poate asigura confortul termic intr-o casa mare, dar poate face atmosfera foarte placuta intr-o camera mica, poate sustine incalzirea termica conventionala sau poate aduce un plus de caldura in casa.Caloriferul poate fi folosit ocazional si in terase, balcoane inchise si alte spatii care nu beneficieaza de un suport termic adecavat in perioadele reci ale anului.

Problema pentru caloriferul electric e ca nu stii ce sa alegi, pentru ca la prima impresie toate par a fi la fel. Ceea ce conteaza este sa alegi un calorifer electric care sa fie adaptat in mod real nevoilor pe care le ai si necesitatilor tale de confort termic.

Consumul de energie: poate fi mediu sau extins si este printre cele mai importante lucruri de luat in calcul. Cele mai bune calorifere electrice consuma in jurul a 2000-2500 W sau chiar mai putin. In plus, ele au si trepte de putere, astfel incat sa ai control deplin asupra a ce este mai important pentru tine: caldura sau factura la curent.

Cu cat vrei sa incalzesti mai repede camera, cu atat consumi mai mult curent. Un alt factor care influenteaza consumul de energie este izolatia camerei. Caloriferul functioneaza pana cand atinge o anumita temperatura. Apoi se opreste, desi emana in continuare caldura. Timpul de functionare scade cu cat e mai bine izolata camera de mediul exterior.

Sisteme de incalzire electrice

Nu folosi caloriferul electric cu geamurile deschise pentru ca nu vei avea nici un rezultat! Evident este o gluma. Izolarea spatiului in care se afla caloriferul electric este foarte importanta. Tine usa inchisa, ferestrele inchise si izoleaza cat mai bine camera cu perdele, draperii sau perne anti-curent la baza usii. Orice detaliu conteaza si se va regasi si in temperatura din camera si in valoarea facturii la curent.

Protectia la supraincalzire este esentiala si nu trebuie sa folosesti un calorifer care nu are acesta masura de siguranta. De fapt nu trebuie sa ai nici un fel de aparat de incalzire pe baza de curent sau de alta natura care nu are ca masura de siguranta protectia la supraincalzire. Pentru ca aceasta facilitate te protejeaza de incendii si alte evenimente neplacute. Mai exact, cel mai bun calorifer electric cu ulei trebuie sa se opreasca imediat ce temperatura sa a depasit temperatura-prag. Daca nu ar exista aceasta protectie, caloriferul s-ar tot incalzi pana cand materialul exterior s-ar topi si ar aparea scurgeri de ulei fierbinte care, mai mult ca sigur, vor duce la un incendiu sau chiar explozie. Ba mai mult, e posibil ca o haina uitata la uscat pe calorifer sa ia foc la o temperatura mult mai mica decat temperatura de topire a materialului exterior. Deci, existenta protectiei la supraincalzire este o conditie obligatorie de care sa tii cont.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Termostatul reglabil: iti permite sa decizi cat de cald sa fie in camera. Termostatul are legatura si cu watti consumati. Astfel, cu cat e temperatura mai ridicata, cu atat caloriferul va avea nevoie de un timp mai indelungat de functionare. Implicit, el va consuma si mai mult curent. In cazul in care termostatul nu ar exista, ai avea de ales intre a sta in frig, dar cu facturile mici si a sta intr-o caldura sufocanta, cu facturile imense. De aceea, a avea un termostat reglabil este o alta conditie pentru a te asigura ca alegi doar dintre cele mai bune calorifere electrice.

Oprire automata in caz de rasturnare: poate te gandesti ca ai o casa foarte linistita si nu ai nevoie sa tii cont de acest criteriu. Sau poate nu intelegi in ce situatii ti-ar fi utila aceasta caracteristica tehnica. Iti explicam noi. Caloriferul este proiectat pentru a functiona in pozitie verticala. Asta nu inseamna ca nu exista oricand riscul de a-l rasturna. Fie ca se ciocneste cainele de el sau te agati tu din greseala, caloriferul se poate rasturna. Prin urmare, absolut tot sistemul de functionare se poate da peste cap si apare riscul de incendii, ca urmare a temperaturilor inalte la care ajunge.

Cum alegi caloriferul ideal

Tipul camerei pentru care e recomandat modelul: poate fi mic, cu volum de pana in 20 metri cubi, mediu, pana la 40 metri cubi. Fiecare model este proiectat pentru a da mai multa sau mai putina caldura, intr-un anumit interval de timp. Aceasta cantitate de caldura depinde foarte mult de puterea maxima a caloriferului, dupa cum am precizat mai sus, dar pentru a evita o deceptie in privinta aparatului, va recomandam sa cititi cu atentie specificatiile tehnice. Analizati si comparati numarul maxim de metri cubi pe care trebuie sa-i aiba camera, astfel incat aparatul sa fie eficient si sa functioneze in parametri normali. Poate te intrebi de ce metri cubi si nu metri patrati. Caldura emanata de calorifer nu se raspandeste doar la nivelul solului, ci are tendinta de a urca tot mai sus. Deci, chiar daca o camera e mica, ea poate fi racoroasa daca are tavanul inalt. Implicit, o camera spatioasa poate retine caldura daca are tavanul un pic mai jos.

Cine a inventat caloriferul

Un calorifer electric devine cu adevarat util si eficient daca este pe masura spatiului caruia ii este destinat. Conteaza deci in mod esential puterea si dimenaiunea camerei in care este utilizat.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply