Ce alegi pentru puțină umbră? I

0
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
Soarele începe să devină supărător, așa că pentru a ne bucura de confort în locuințe și în timpul verii toride, este bine să ne gândim la un sistem de umbrire.
Dintotdeauna oamenii au înțeles că umbrirea scade temperatura cu câteva grade bune, așa că au inventat continuu în acest domeniu și acum avem la dispoziție o mulțime de variante. Pentru montarea la interiorul casei, putem alege:
1. Storuri romane. Se fixează la alegere direct pe tâmplărie, pe tavan sau pe perete. Poți opta între pliere clasică și victoriană. Cât privește întreținerea, țesătura se demontează ușor de pe structură, se spală, se calcă. Sunt foarte elegante, ai grijă doar să alegi imprimeuri în concordanță cu dimensiunea camerei și, mai ales, cromatica acesteia.
2. Rolete din paie, lamele de lemn sau țesături. Cele din material textil pot fi cu structură omongenă sau rolete „zi și noapte”, numite și duo sau zebră, care prin rulare și completarea benzilor opace permit reglarea cantității de lumină din cameră. Roletele textile se găsesc în foarte multe variante de materiale și culori. Cele cu casetă sunt ceva mai scumpe.
www.pixabay.com
3. Jaluzele orizontale (venețiene sau persiene) din lemn, plastic, aluminiu. Sunt ușor de întreținut, se desprăfuiesc cu peria ori se spală, iar reglarea luminii se face rotind lamelele sau ridicându-le parțial ori total. Avantajul celor din plastic este că au preț accesibil și se găsesc oriunde, dar permit trecerea unei cantități semnificative de lumină. Cele din aluminiu sunt mai scumpe, se fac pe comandă, îți poți alege culoarea dorită și umbresc foarte eficient. Mai există o variantă de jaluzele orizontale plisate, tip armonică, speciale pentru a fi montate în cadrul tocului, fiind exact cât geamul. Se fac pe comandă și sunt perfecte pentru ferestrele și ușile care, din cauza arhitecturii, nu permit montarea altor sisteme de umbrire cu casetă care ar reduce unghiul deschiderii.
4. Jaluzele verticale din materile textile, cu dungi late sau șnururi grupate în pachete reprezintă o variantă elegantă preferată în special pentru birouri și spații publice.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply