Top 5 cauze ale dezordinii (și cum să ai cea mai ordonată locuință)

2

Oricât de frumoasă și bine decorată este o locuință, efortul este în zadar dacă oaspeții văd dezordine prin casă. În plus, aceasta îți afectează și starea de spirit, făcându-te mai agitat, stresat și chiar deprimat, arată studiile.

Deși avem și articole care te ajută să faci curățenie mai eficient și rapid, de data aceasta ne vom concentra pe cauzele problemei și anume care sunt motivele pentru care unii oameni par să aibă mereu dezordine și prea multe obiecte.

„Dacă arunc acest obiect mă simt vinovat”

Ne referim bineînțeles la cadouri primite sau moștenite de la cei dragi, dar care nu ne plac sau care pur și simplu un se potrivesc cu restul decorului. Pentru a scăpa de această vină, adu-ți aminte de scopul cadourilor: să te facă fericit. Cât despre cele moștenite, amintirea unei rude de care erai apropiat îți va rămâne în suflet chiar și atunci când renunți la acel obiect.

„Cândva voi mai folosi asta”

Dacă va fi reparat sau recondiționat, dacă vei avea vreodată mai mult spațiu, dacă decizi să reamenajezi locuința… Nu merită să ne umplem casa de obiecte care ar putea avea un scop cândva, mai ales dacă este vorba de ceva ce poți cumpăra oricând ai avea nevoie. Dacă nu ai folosit ceva în mai mult de un an, e cazul să scapi de el.

„Îmi folosește, dar dacă nu e la vedere o să uit de el”

Dacă un obiect este atât de folositor, nu vei uita de el doar pentru că nu mai stă alături de alte câteva obiecte la fel de „folositoare”. Sau poate e vorba de facturi ori lucruri pe care trebuie să le iei la birou – în cazul acesta, setează-ți un reminder pentru a-ți aminti de ele.

„Nu am suficient spațiu pentru depozitare”

Indiferent cât de mică este locuința ta, îți garantăm că ai suficient spațiu pentru depozitare. Citește articolele noastre cu idei și sfaturi pentru organizare și depozitare pentru a învăța cum să ai o locuință mai eficientă din acest punct de vedere.

Citește și: Organizarea garajului pentru mai mult spațiu 

Citește și: Idei DIY pentru organizarea spațiului din bucătăriile mici 

„E valoros, nu îl pot arunca pur și simplu!”

Multe persoane au impresia că trebuie să arunce obiectele din casă pentru a nu mai avea dezordine, dar nu e cazul. Acestea pot fi vândute – încearcă și vei fi surprins câte persoane ar putea fi interesate. Iar dacă nu reușești să vinzi ceva poți dona unei persoane nevoiașe, care va aprecia foarte mult gestul.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

Leave A Reply