Casă mică, dar încăpătoare I

0
Pentru spațiu, alege mobilă în culori deschise
123RF
Dragi cititori,
Cu prețurile în creștere ale terenului și imobilelor, devine din ce în ce mai greu să ne construim sau amenajăm vile sau case spațioase. Deseori suntem forțați să ne folosim de spațiul disponibil într-o garsonieră sau o căsuță înghesuită; dar și acestea pot deveni încăpătoare. Iată cum! mică
1. Spațiu deschis. Dacă este vorba de o casă pentru o persoană sau un cuplu, uitați de pereți și uși, pe cât posibil. În construcțiile noi se folosesc mai degrabă stâlpi de rezistență în locul pereților întregi, ceea ce face mult mai ușoară crearea unei senzații de spațiu în casă. Astfel, livingul, bucătăria și dormitorul pot împărți un spațiu comun. Dacă este obligatoriu să aveți pereți între camere, optați pentru unii din sticlă mată, fiindcă ocupă spațiu puțin și lasă lumina să treacă, oferind în același timp intimitate.
2. Vopsea. Mergeți pe nuanțe deschise, tonuri de alb piersică, alb murdar, cafea cu lapte pentru vopsirea pereților. Știu, e greu să renunțăm la culori, dar putem compensa folosind câteva pernuțe colorate sau alegând piese de mobilier în culori puternice. Atenție! Întotdeauna respectați „regula celor 3”: o culoare predominantă, de fond, întotdeauna deschisă, o culoare primară pentru contrast și o culoare complementară puternică pentru accente. Ca să înțelegeți cam ce înseamnă, rețineți că un perete este pentru culori de fond, o canapea sau o măsuță pentru culori de contrast și o pernă sau un tablou pentru accente.
3. Ferestre. Dacă este posibil, optați pentru ferestre cât mai mari, eventual acoperiți un perete cu geam rezistent. Nu vă îngrijorați că astfel casa va avea un aspect de birou, deoarece draperiile și perdelele mătăsoase îi vor da căldura și intimitatea necesară. Este de preferat să avem lumina naturală, în special în spații mici. Dacă acest lucru nu este posibil, optați pentru mai multe surse de lumină artificială albă, dispuse la distanțe egale, în locul unei plafoniere centrale.
4. Mobilier. Există două curente în ceea ce privește alegerea mobilierului pentru spații mici. Cel pe care eu îl prefer este stilul minimalist, care încurajează folosirea a cât mai puține resurse, inclusiv de spațiu și bani. Acesta încurajează achiziționarea corpurilor de mobilier de dimensiuni reduse și multifuncționale. Toată mobila are înalțimea de maxim 1 m și nu se întinde nimic pe verticală, lăsând pereții goi în raza vizuală, ceea ce creează senzația de spațiu. Al doilea curent recomandă întinderea pe verticală, care încurajează folosirea spațiului din podea în tavan, folosind rafturi încastrate sau foarte înguste.
Continuarea acestui articol o puteţi citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply