Casa impodobita pentru Craciun

0

Este important să ai o casă împodobită pentru Crăciun, dar întrebarea care se pune este cât de împodobită. Cum induci în casă atmosfera de Crăciun și cum păstrezi limita între o casă pregătită pentru sărbătoare și o casă sufocată de decorațiuni.

casă împodobită (6)

În primul rând trebuie spus că mai puțin înseamnă mai mult, atunci când vine vorba despre decorațiuni, iar împodobirea excesivă a casei pentru Crăciun poate să distrugă aerul de sărbătoare pe care vrei să-l dai casei tale. Dacă vei scoate toate decorațiunile, dacă vei pune în parctică toate ideile, toate propunerile pentru amenajarea interiorului de Crăciun o să iasă o … varză. Aglomerația nu este deloc prietena frumosului când vine vorba despre amenajări interioare, iar o casă amenajată pentru Crăciun nu este în nici un caz o casă sufocată și super-aglomerată.

Cum faci diferența între o casă îmodobită și o casă aglomerată? Cu un plan pentru o casă împodobită.

Alege trei culori de bază. Crăciunul are culorile lui, roșul și verdele, dar poți să-ți împodobești casa folosind și alte culori: cupru și argintiu, galben și roșu, alb și argintiu sau oricare asocieri. Ia în calcul culorile dominante din casă și alege nunațe care să se armonizeze cu acestea. Dacă maro este culoarea dominantă mergi pe verde și rosu, dacă negru este culoarea care predomină, alge rosu și argintiu, dacă predomină albastrul alege nuanțele metalice de cupru și argintiu și așa mai departe.

casă împodobită (1)

Casa împodobită pentru Crăciun nu înseamnă să faci un brad în fiecare cameră, să decorezi holul, baia și bucătăria și să pui coronite de Crăciun la ușă și la toate ferestrele. Alege o cameră în care decorațiunile să domine. De regulă este camera de zi din casă, dar poate să fie și camera copilului sau holul casei, dacă acesta este mare și spațios. Celelalte camere vor fi împodobite simbolic. O crangă de brad, câteva lumânări sau un aranjament special sunt suficiente. O față de masă imprimată cu desene specifice Crăciunului poate fi suficientă pentru bucătărie, câteva funde mari în hol și o coroniță simplă pe ușa casei sunt de cele mai multe ori mai mult decât tot ceea ce trebuie.

Alege un stil unitar și folosește-l în toată casa. Dacă mergi pe decorațiuni vintage, folosește-le în toată casa și nu le combina cu nimic stilizat sau modern. Dacă alegi decorațiuni handemade, folosește în toată casa, dar cu măsură. Nu amesteca tipurile de decorațiuni.

casă împodobită (3)

Acordă atenție maximă bradului și poziționează-l în cel mai bun loc din casă. Nu exagera cu luminile și nu abuza de detalii nici pentru brad.

O casă împodobită trebuie să fie în perfectă ordine și curățenie pentru că doar așa podoabele vor fi remarcate cu adevărat.

casă împodobită (5)

Contează foarte mult detaliile. Lumina poate schimba complet decorul și poate induce un aer de sărbătoare, după cum aromele din casă pot accentua și defini aerul de sărbatoare și pot contribui la imaginea generală din casă.

Sursa foto;  pixabay.com / Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply