Casa cu doua intrari. O solutie cu multe avantaje

0
hose model and keys
hose model and keys

Daca iti faci casa, atunci fa-ti o casa cu doua intrari! O casa cu doua intrari are un plus de valoare casei si o sa lasi libera posibilitatea extinderii acesteia.

O casa trebuie sa fie potrivita cu necesitatile familiei care o locuieste. Aceste proiecte de case cu doua intrari rentabilizeaza locuinta, pentru ca o casa trebuie sa evolueze impreuna cu familia.

Pe masura ce apar copiii, se schimba si aspectul constructiei. Aici este marele avantaj pe care o are o casa cu doua intrari: ofera posibilitatea de a recompartimenta interiorul sau de a extinde casa in timp. O casa cu doua intrari ofera un plus de independenta si autonomie celor care locuiesc in casa. Un alt detaliu extrem de important este acela ca aceste case pot fi foarte usor impartite in doua si se preteaza cel mai bine pentru a fi extinse.

O casa cu doua intrari, fara etaj, daca careia ii faci o fundatie sanatoasa este ideala pentru a creste cu inca un etaj, de exemplu. Oricare din aceste proiecte de case cu doua intrari se preteaza pentru a reamenajare si organizarea a doua locuinte sub acelasi acoperis. Important este sa nu confunzi aceste proiecte de case cu doua intrari, cu proiectele de casa duplex, care are doua intrari, dar care servesc parti autonome ale casei. Evident ca si o casa duplex poate avea doua intrari…

Bine ales, orice proiect pentru un astfel de tip de casa creste eficienta energetica a casei, ofera posibilitatea unei bune si eficiente compartimentari in interior si, nu in ultimul rand, creste valoarea casei, tocmai pentru potentialul pe care il au aceste case cu doua intrari.

Ce alte avantaje mai casele cu doua intrari? Ele variaza de la caz la caz. Daca este o casa cu curte, si o casa de familie, cele doua intrari delimiteaza foarte bine curtea interioara de cea din fata casei. Un astfel de proiect pemite realizarea unei case care sa aiba o amprenat la sol egala, sau aproape egala cu  latimea terenului, accesul “in spatele casei” fiind posibil prin cele doua intrari ale case si, prin aceasta pemite o mai eficienta folosire a terenului si construirea unei case “mari” pe un teren cu latime mica.

O casa cu doua intrari este mai usor de organizat in interior, mai accesibila si nu in ultiml rand mai sigura, decat o casa ce are o singura cale de accesi. case se delimiteaza usor pe partea din fata, si cea din spate, compartimentarea si alocarea spatiului pentru fiecare din activitatile din interior se face mai simplu, mai logic si mult mai usor.

Pentru femei in mod special trebuie spus ca o casa cu doua intrari se poate pastra mult mai usor curata, pentru ca cele doua intrari permit izolarea unei pariti din casa… de copiii care vin gramada in casa cu picioarele murdare, de exemplu!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply