Proiecte de case la țară

0

Dacă visezi o casă departe de orașul nebun, inspiră-te din ideile noastre de proiecte de case la țară. Toate aceste planuri de case la țară sunt cu adevărat viabile pentru omul obișnuit dacă iei în calcul câteva aspecte: o suprafața locuibila până în 100 de mp, case pe un singur plan cu cel mult două camere, baie și bucătărie. A două componentă esențială se referă la locație care trebuie să fie în mediul rural pentru costuri mici de construcție sau achiziție.

case la tară

Proiecte de case la țară: avantaje și dezavantaje. Planuri și detalii care fac diferența

Cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case la țara sunt mult mai mici, comparatv cu realizarea unei case în oraș. Cheltuielile de întreținere sunt mai mici, iar costurile legate de încălzirea unei case mici sunt mult reduse, de regulă mergându-se pe surse traditionale de încălzire (lemn sau peleti).

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Impozitul pentru o casă mică este și el, mult mai mic. Dacă investești într-un proiect inteligent, chiar dacă vorbim despre o casă la țară, această poate să fie extrem de confortabilă și practică.

Durată de execuție a unei case mici este mai scurtă, uneori chiar la jumătate. Amprenta pe sol a unei case mici este redusă și implicit costurile legate de teren scad, dar există și avantajul de a avea o curte mai mare la dispoziție.

Citeste si: Cum faci să fie funcțională casa de la țară

Compartimentarea eficientă, ferestrele largi și, eventual terase și verande, fac dintr-o casă la țară o soluție excelentă nu doar asociată cu ideea de casă de vacanță. De regulă un proiectele de case în mediul rural se pretează pentru folosirea altor materiale decât cărămidă și beton. Lemnul și alte materiale neconvenționale se pretează cel mai bine pentru construcția unei case mici. Construită din lemn, de exemplu, prețul unei case mici devine mai mult decât rezonabil.

Dar nu vorbim numai de avantaje. Aceste case au destule dezavantaje, dar în ansamblu cel mai important este lipsă de spațiu. Organizată și împărțită inteligent aceast dezavantaj poate fi compensat. Se poate renunță la anexe, balcoane și debarale, se poate renunță la o a două baie, după cum se poate renunță la o bucătărie organizată separat, această putând fi inclusă în spațiul camerei de zi că și bucătărie deschisă.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

Să mai spunem că prețul pentru realizarea oricărui proiect de casă la țară este comparabil cu al unui apartament cu trei camere într-un bloc vechi. Dar cu avantajul imens al grădinii și al spațiului în aer liber pe care o casă mică la țara, pe pământ, îl oferă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply