(P) Care sunt trendurile de interior pentru case și apartamente în 2018?

0

Culoarea ultra-violet este provocatoare, a fost aleasă de specialiștii Institutului american Pantone ca fiind vedeta anului 2018, atât în lumea modei cât și în domeniul amenajărilor interioare. Vicepreședintele Laurie Pressman de la Pantone spunea despre această culoare că ,,este o reflexie a ceea ce îi trebuie omenirii în aceste clipe.ˮ
Verdele mentă și galbenul sunt culori în trend în acest an, perfecte pentru designul de interior. Astfel de culori vibrante oferă o stare de bine și creează o dispoziție relaxantă celor din jur, plină de energie. Nuanțele de galben luminează orice încăpere și te fac să zâmbești. Sunt preferate chiar și nuanțele mai pretențioase: galben-lămâie, galben-canar, galben-muștar. Pentru living, dar și pentru birou, se poate folosi verdele electrizant care este de asemenea o culoare recomandată în acest an de specialiștii în alegerea tonurilor de culori. Această nuanță îndrăzneață poate fi combinată cu albastru-deschis, galben-suav, gri, alb și mov-electrizant.
Tonurile deschise de albastru ne amintesc de cerul senin și de mare, și ne induc senzații plăcute, de liniște, pace interioară și relaxare.

Nuanțele de roz sunt predominante în acest an în ceea ce privește decorațiunile interioare. Rozul pal sau culorile mixte ce sunt o combinație reușită de roșu și alb pot fi perfecte pentru zona de living deoarece arată fin, elegant și parfumat. Pentru camera copiilor se recomandă mobilierul roz care poate fi asociat cu alte nuanțe în tonuri de lemn, sau de alb și gri pentru pereți. Rozul-deschis este delicat și plăcut ochiului, se poate combina cu portocaliu, cu gri sau turcoaz. Astfel de combinații sunt puțin îndrăznețe și pot crea un mediu modern și rafinat de viață în casă sau apartament.
Camerele all black sunt de asemenea în tendințele acestui an, ele sunt considerate foarte elegante, dar și un pic dramatice. Mobilierul negru se încadrează frumos într-un spațiu cu pereții albi, se creează astfel un aspect alb-negru, un contrast luminos-întunecat. Mobilierul negru poate alcătui cu siguranță o ambianță plină de rafinament, modernă și sexy. Negrul merge combinat foarte bine și cu elementele de decor cu efect metalic, strălucitoare, pentru că alama, argintul și cuprul reflectă interesant lumina și radiază căldură.

Trendurile de interior pentru acest an sunt reprezentate și de mobilierul modern dar și de decorațiunile interesante care pot alcătui perfect un design extraordinar: lampadare și alte corpuri de iluminat elegante metalice, candelabre pentru spațiile mari cum este livingul, canapelele și fotoliile din piele, mesele din metal și sticlă, obiectele din ceramică, pereții despărțitori din lemn dar și alte elemente din lemn care au forme și texturi variate, ramele din fier, lumânările parfumate și pernele decorative, tablourile și florile naturale de interior.
În acest an se preferă de asemenea sistemele modulare de depozitare. Rafturile sunt în trend și chiar pot fi în număr mare și foarte diversificate încât să acopere chiar un perete întreg. Deși au devenit populare rafturile minimaliste pentru că sunt mai elegante, în anumite zone ale locuinței se pot folosi și rafturi metalice pentru că sunt ieftine, moderne și practice.

Pentru mobilierul din living predomină culorile monofonice care sunt interesante, mai ales nuanțele de galben și albastru. Se poartă mobilierul tapițat, canapelele și fotoliile de forme diferite și design deosebit. Acest tip de mobilier are un aspect per ansamblu foarte interesant, care pare desprins din secolul trecut, chiar din anii ̛40-̛70. Sunt preferate și formele de mobilier moderne, fotoliile voluminoase, foarte moi, în care te simți foarte comod și te afunzi atunci când stai pe ele.
În bucătărie se poate alege albul, acesta este atemporal și în plus face ca acest spațiu să pară mai mare decât este în realitate. Se recomandă albul și pentru mobila din bucătărie deoarece este mereu în trend, poate fi combinat foarte ușor cu alte culori ale pereților sau ale accesoriilor (albastru, bej, maro, gri, galben, portocaliu), iar în plus albul ne influențează în bine subconștientul. Albul ne duce cu gândul la bucurie și fericire, înseamnă ordine, perfecțiune, puritate și inocență.
Pentru o bucătărie mică este perfect mobilierul din lemn care are un aspect rustic și este în stil scandinav. Pentru un spațiu mai mare nu este bine să se aleagă albul pentru că are un efect răcoritor. Într-o astfel de bucătărie sunt recomandate nuanțele de culori mai calde: bej, crem și verde deschis.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply