Canada, o tara a contrastelor II

0

Despre Canada se spune pe drept cuvânt că este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Scăldată de oceane, brăzdată de munți și râuri, străbătută de păduri, presărată cu oglinzile de apă ale lacurilor, constituie un paradis pentru iubitorii de natură.

Canada cascada Niagara
Foto: Flori Lixăndroiu

Cascada Niagara nu trebuie ratată
Dacă vrei să trăiești la cotele cele mai înalte spectacolul apelor, du-te să vezi cascada Niagara, una dintre cele mai mari atracții turistice ale Americii de Nord. Este de fapt un ansamblu de trei căderi de apă, la granița dintre SUA (statul New York) și Canada (provincia Ontario).

Natura este la ea acasă în Canada

Parcurile naționale de pe tot cuprinsul țării au ca scop conservarea naturii superbe și protejarea plantelor și a animalelor care o populează. Gâștele canadiene sunt aici la ele acasă: le întâlnești la tot pasul, în colonii mari pe suprafața lacurilor sau brăzdând cerul în formație de zbor. Canada are o mulțime de parcuri și de rezervații naturale, unele de peste 40.000 kilometri pătrați, altele de nici șase kilometri pătrați, toate însumând o suprafață mai mare decât a Angliei. Cei ce iubesc natura vor fi încântați.
Vrei să vezi și balene? În apele din Canada trăiesc sau migrează multe specii. În St. Lawrence întâlnești una dintre cele mai îndrăgite balene, micuța beluga, sau balena albă, de doar patru metri lungime, dar și balena cu cocoașă (până la cincisprezece metri), balena cu înotătoare (până la douăzeci de metri), uneori chiar și balena albastră (până la treizeci de metri). Trebuie să mergi la Tadoussac, în Quebec, într-una dintre croazierele organizate special pentru observarea lor. Pentru trei ore la bordul unui vapor, biletul costa 78 de dolari canadieni de persoană. Exista și posibilitatea de a opta pentru o barcă pneumatică mare. Excursia cu ea dura doar o oră și jumătate. Este mult mai rapidă și are avantajul de a se putea apropia mai mult de balene. Ce-i drept, te și stropești mai mult!

Articol adaptat din revista Casa lux – februarie 2012

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Canada, o țară a contrastelor I

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply