Cum transformi un dormitor într-o cameră multifuncțională

1

Acasă a devenit mult mai mult decât locul în care ne retragem seara. Biroul, cinematograful, restaurantul și școala, toate s-au reunit între aceiași patru pereți. Această situație poate să aglomereze puțin atmosfera. Dar, chiar dacă nu poți mări apartamentul, există soluții pentru a te bucura la maximum de fiecare cameră. Cu puțină imaginație și opțiunea de a cumpăra mobila în rate, poți regândi dormitorul, de exemplu, astfel încât să găzduiască noua ta viață. Iată câteva ponturi utile.

Paturi rabatabile

Când dormitorul capătă alte roluri pe timp de zi, e ușor să aglomerezi camera. Și principalul responsabil pentru această situație este patul de 2 metri. Există însă și o alternativă la cadrul tradițional de pat. Cu ajutorul unui meșter priceput, poți instala un pat rabatabil, pe care să-l ridici pe perete dimineața. Astfel, eliberezi spațiul pentru alte activități, pe verticală.

Birouri de perete

O mare problemă întâlnită mai ales în camerele pentru copii este integrarea patului și a biroului în același spațiu. Dar biroul nu trebuie neapărat să fie o piesă masivă de mobilier, care să ocupe jumătate de cameră. Poate, la fel de bine, să fie o măsuță montată pe perete, fără picioare. Important e să poată găzdui un laptop, un manual și un caiet plin de idei. Cu o lampă fixată și ea de perete și un raft suspendat deasupra biroului, pentru pixuri și alte briz-brizuri, obții un birou de cel mult 1 metru pătrat, dar perfect funcțional.

Pat peste birou

O altă rezolvare a problemei pat-birou este dispunerea întregii povești pe verticală. Cu un pat suspendat, accesibil printr-o scară, obții un spațiu în plus în orice cameră mică. Acolo își poate găsi locul biroul, șifonierul sau orice altă piesă care, tradițional, se găsea lângă pat.

Comodă cu rafturi pentru cărți

Pentru elevi, mai există o întrebare dificilă când metri pătrați sunt limitați. Unde intră toate cărțile, manualele și maculatura unui an școlar între pat, șifonier, birou și alte elemente necesare traiului de zi cu zi? Pentru asftel de dileme există mobila 2în1. Cum este, de exemplu, comoda cu sertare și rafturi în aceeași piesă. Sertarele sunt perfecte pentru tricouri, pantaloni și diverse alte articole vestimentare. Rafturile sunt numai bune pentru o bilbiotecă improvizată, care să arate bine, dar să economisească și spațiu în același timp.

Indiferent ce idee îți mai vine pentru a transforma dormitorul pe timp de zi, e bine să ai un ajutor financiar la îndemână. Cu un card de credit, cum este CardAvantaj, cumperi pe loc tot ce ai nevoie și împarți cheltuielile în rate fără dobândă*.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Idei pentru dormitor. Inspirație și sfaturi - Despre Imobiliare

Leave A Reply