Camera în formă de L

0

Sunt cazuri în care camerele unui apartament sau ale unei case nu mai au forma clasica: cubică sau dreptumghiulară, ci una neregulată, atipică. Una din situații, poate cea mai des întâlnită de cameră cu formă neregulată, este camera în formă de L. Camera în formă de L poate fi gândită așa sau poate să fie generată prin modificarea structurii inițiale a unui apartament din care au fost eliminați pereții despărțitori pentru mai mult spațiu.

Camera în formă de L

Camerele în formă neregulată nu trebuie privite ca un dezastru în ceea ce privește amenajarea, ci ca o provocare și o oportunitate. Camerele de formă neregulată, deci și camerele în formă de L sunt neechilibrate, iar reușita amenajarăă prespune găsirea formulelor care să aducă echilibrul în aceste camere… dezechilibrate.

Amenajarea unei camere în formă de L depinde de destinația acesteia, dar și de câteva detalii particulare pentru fiecare cameră în parte: locul ferestrelor, numărul acestora, poziția acestora în raport cu ușa, numărul ușilor din camera respectivă, dar și proporția celor două segmente ale literei L și spațiul total al camerei.

Un dormitor în formă de L poate să fie un maxim avantaj, amenajarea acestuia oferind posibilitatea organizării camerei în spațiu de dormit, spațiu suplimentar de relaxare. O alta soluție este organizarea unui dressing. Evident totul depinde de cât spațiu real ai.

Camera de zi în formă de L poate fi compartimentată pe zone de inters: zona de relaxare, zona de luat masa sau zona de lucru ori un spațiu destinat unei biblioteci și a unei zone de lectură.

Câteva sfaturi: adaptează moblia la stilul general al camerei. Profită de modelul atipic al camerei pentru a pune în valoare spațiul și a scoate în evidență caracterul special al încăperii. Dacă este o cameră întunecată fie încearcă să mărești suprafața ferestrelor, dacă construția permite acest lucru, fie adaugă surse suplimentare de lumină și oglinzi, combinat cu podele și o zugrăveală într-o nuanță deschisă la culoare.

Camerele cu forme neregulate așa sunt, deci nu încerca să le transformi în camere normale, ci pune și mai mult în evidență și caracterul lor special.

Dacă arhitectura camerei este cu adevărat o compliacție o poți adapta cu pereți falși, uși cu glazvand, dulapuri, canapele și covoare care să împartă spațiul și să-l reorganizeze și delimiteze virtual.

În loc de final ia în calcul, dacă ai o cameră în formă de L, că sunt mulți cei care și-ar dori o astfel de încăpere și nu o au. Eu sunt unul dintre cei cărora le-ar plăcea să aibă o cameră în formă de L și n-am!

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply