Budapesta, un oraș fascinant

0

Monica Viericiu
Cauți o destinație aparte pentru o scurtă vacanță? Lucruri interesante găsești și în apropiere, de exemplu în Ungaria, a cărei capitală sigur te va încânta. Ce ai de văzut aici? O mulțime de locuri deosebite, iată câteva dintre ele.

Budapesta turism
Foto: www.pixabay.com
Budapesta oferă multe atracții turistice, de la palate, muzee și alte clădiri cu o arhitectură deosebită, la restaurante pitorești cu preparate gustoase atât tradiționale cât și internaționale. Pentru o masă în oraș, dă o tură pe strada Ráday din Ferencváros sau prin Piața Liszt Ferenc, vei rămâne cu amintiri plăcute. La toate acestea se adaugă multe locuri de relaxare și distracție cu băi termale, grădină zoologică și botanică, expoziții diverse pentru adulți și pentru copii.
 
Budapesta turism
Foto: wwww.pixabay.com
În principiu în vizita făcută alic aici trebuie văzute Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Biserica Mátyás, Parlamentul, Biserica Sf. Ștefan, Sinagoga Dohány, Bulevardul Andrássy, Opera de Stat, Academia de Muzică, Piața Mare, Podul cu Lanțuri, Insula Margareta, Strada Falk Miksa (numită și strada colecționarilor datorită magazinelor cu antichități și suveniruri), Băile Széchenyi. Fiindcă orașul arată minunat noaptea, când cele mai reprezentative clădiri sunt iluminate feeric, ia în calcul și o plimbare pe Dunăre după lăsarea serii.
Budapesta turism
www.pixabay.com
Iar dacă zăbovești mai multe zile prin aceste locuri, planifică excursii și în apropierea orașului, fiindcă merită să vizitezi Szentendre, oașul artiștilor și al bisericilor, Visegrád cu frumosul Palat Regal, Vác- un orășel pitoresc, Esztergom cu o bazilică remarcabilă, Ráckeve ce atrage prin peisaje și amatorii de pescuit, Gödöllő cu palatul unde a locuit frumoasa împărăteasă Elisabeta cunoscută drept Sisi.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply