Beneficiile stilului minimalist. Sfaturi, idei și argumente

0

Stilul minimalist este unul dintre cele mai practice moduri de a decora o casă. O ambianță minimalistă este mereu elegantă, mereu modernă și, în ciuda simplității studiate, comodă. Un decor minimalist este primul pas pentru un alt stil de viață, mai simplu. Principilul de bază este „mai puțin este, în fapt, mai mult”, atât în ceea ce privește casa, posesiunile și modul de gândire.Minimalismul, ca stil de amenajare te ajută să scapi de dezordine și face viața mai simplă, la lejeră, mai liberă și aduce economie de timp și de bani.

Minimalismul vine cu o mare varietate de beneficii care te vor ajuta să te simți mai organizat, mai pragmatic, mai orientat către lucrurile care contează cu adevărat. Acest stil de amenajare exclude orice formă de dezordine, aglomerare, reduce totul la ceea ce este esențial, cu adevărat necesar și util.

Beneficiile stilului minimalist. Sfaturi, idei și argumente

O casă amenajată în stil minimalist este foarte ușor de întreținut, dar mult mai curată și infinit mai bine organizată, pentru că nu există nici o aglomerare de obiecte, totul este perfect funțional și strict necesar. Mai puține articole înseamnă mai puțină murdărie și mai puțin praf, mai puțini alergeni și o curățenie rapidă și ușoară. Casele amenajate minimalist par mai spațioase și mai luminoase și mirosul este mai placut pentru că nu există surse neplăcute.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Puțini știu dar îndepărtarea covoarelor dintr-o casă îmbunătățește calitea aerului cu circa 40 la suta, acestea fiind și una dintre cele mai importante surse de mirosuri neplăcute din casă.

Beneficiile stilului minimalist. Sfaturi, idei și argumente

O bucătărie minimalistă te va obliga să te întorci la stilul simplu și rapid de a găti, pentru că o astfel de zonă trebuie să păsreze doar ceea ce este esențial pentru a reduce aglomerația. Lucrurile se pot face simplu. Nu avem niciodată nevoie de toete obiectele pe care le înghesuim în bucatărie, de la electrocasnice pe care le folosim de două ori pe an, la tot felul de ”instrumente” nostime doar în reclame.

Citeste si: 5 sfaturi pentru a obține un decor minimalist de excepție în livingul tău

Nu se poate omite faptul că un stil minimalit te va face să ai o viață mai sănătoasă și te poate ajuta să-ți formezi obiceiuri alimentare mai bune.

Îmbrățișând mentalitatea „mai puțin este mai mult”, poți investi în doar câteva elemente de decor care îți vorbesc cu adevărat despre tine și stilul tău.

Citeste si: Sfaturi pentru o amenajare in stil minimalist de succes

Un decor minimalist înseamnă mai mult spațiu de stocare, pentru că deții mai puține lucruri, iar beneficiul spațiului suplimentar de depozitare poate fi util pentru adăpostirea unor obiecte esențiale mai mari, mai comode. Astfel în locul unor piese d emobilier inutile, poți alege, în camera de zi o vanapea uriasă, o masă de cafea care să fie multifuncțională și o zonă de depozitare care să includă televizorul și alte aparate, carti și câteva elemente de decor. Pigmantezi spațiul cu lumină și culoare. Simplitatea va fi cea mai elegantă soluție de decorare.

Minimalismul este asociat cu economii de costuri în multe feluri. O soluție bună este să te întrebi mereu dacă ceea ce cumperi îți este cu adevărat util și necesar, iar apoi să fii sigur că va fi util pe o perioadă lungă de timp.

O astfle de abordare te va ajuta să prețuiești mai mult bunurile. Când viața ta este plină de o mulțime de „lucruri”, este posibil să nu valorizezi fiecare articol la maxim, sau la adevărata lui valoare.

Mai devreme sau mai târziu, toate articolele pe care le dețineți vor deveni parte a unui depozit de deșeuri sau vor fi reciclate. Mai puțin înseamnă un mediu mai curat.O casă amenajată minimalist va produce mai puțin gunoi.

Alege piese de mobilier multifunționale, culori deschise, monocromia fiind mereu oa lternativă utilă pentru un astfel de decor. Simplifică la maximum fiecare decor din fiecare cameră și alege ca elemente de decor, detalii colorate, utile, plante și decorațiuni simple și de impact pentru pereți. Lumina este esențială fiind cea care îmbracă și pune în evidență spațiul.

Minimalismul nu înseamnă să nu deții nimic, ci săfaci alegeri extrem de atent chibzuite, să investești în calitate, nu în cantitate. Poți personaliza idea, respectând însă principiile de bază.

Citeste si: Trăiește prezentul! Eliberează-te de trecut

Text: Otilia Ignat/sursa foto: unsplash

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply