5 idei de decor minimalist pentru livingul tău

0

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pășești într-o cameră dezordonată și ți-ai imaginat cum ar arăta dacă ai opta pentru un decor minimalist? Asta nu înseamnă că trebuie să scapi de obiectele din jur, ci să transformi tot spațiul într-o cameră aerisită, în care să iasă la suprafață armonia și propria personalitate. Iată 5 sfaturi pentru a-ți transforma livingul într-un spațiu de locuit minimalist cu bun gust.

  1. Limitează opțiunile – Știm că este tentant să apelezi la o gamă completă de culori sau obiecte în stiluri diferite, însă, în cazul unui decor minimalist, va trebui să te limitezi la doar câteva alegeri. Această regulă se aplică atât materialelor, cât și formelor. Decide-te asupra unei palete formate dintr-o culoare, cu doua sau trei accente. Stilul minimalist nu înseamnă că trebuie să dai un ton serios, neutru sau chiar rece camerei. Poți alege cu încredere culori calde, alături de materiale delicate. Pentru început, poți opta pentru o bază neutră, urmând să completezi cu câteva culori complementare, precum verdele închis sau albastrul marin.
  2. La vedere sau nu? – Analizează cu atenție tot ce ai în cameră. Dacă există obiecte dezordonate sau care nu fac plăcere ochiului, le poți depozita cu ușurință într-un fișet metalic, care se integrează perfect într-un decor minimalist! Alege după aceea obiectele pe care preferi să le expui și aranjează-le strategic în cameră.
  3. Folosește soluții rapide pentru depozitare – Îți plac activitățile care necesită multe obiecte sau accesorii, precum tricotatul sau desenatul? Știm că îți place să le lași împrăștiate peste tot, însă, atunci când nu te folosești de ele, trebuie să le poți depozita cu ușurință. Pentru acest lucru, te poți folosi de un fișet metalic, care este construit astfel încât să poți organiza cu precizie obiectele sau instrumentele tale.
  4. Creează zone de interes – Pentru a evita o senzație de aglomerație, poți crea puncte de interes, care să atragă privirile celor care văd camera pentru prima oară. Astfel, de la decorațiunile mici, până la mobilierul masiv, poți grupa obiecte în anumite zone, care vor face camera să pară mult mai organizată și aerisită. Nu te feri nici de obiectele de artă solitare, ce pot înfrumuseța un perete. În acest sens te poți folosi și de un fișet metalic, ornat și decorat, chiar și pe post de bar, care va face deliciul invitaților tăi.
  5. Camuflează sau ascunde – Rafturile deschise, deși sunt foarte apreciate când sunt integrate în alte stiluri, precum cel scandinav sau country, sunt de regulă camuflate sau lipsesc cu desăvârșire în decorul minimalist. Dacă redecorezi living-ul, te poți ajuta fie de un fișet metalic, în care să le poți depozita, fie le poți îmbrăca în hârtie, pentru a obține acel aspect uniform caracteristic minimalismului. În cazul obiectelor mici, le poți ascunde cu ușurință într-un fișet metalic, pentru a evita dezordinea.
Fiset metalic pentru casa – Viamond

Astfel, te poți ajuta de acest tip de mobilier, devenit deja clasic pentru simplitatea și utilitatea sa. Întâlnit atât în decorul minimalist, cât și în decorul industrial, un fișet metalic se potrivește perfect într-un living modern, existând deja mai multe ateliere în toată lumea care recondiționează sau fabrică acest tip de mobilier. Mai mult, un fișet metalic cu uși culisante din plexiglas sau sticlă oferă o senzație de aerisire, iar tu poți depozita în vitrine obiectele preferate sau dovezile realizărilor proprii.

Stilul minimalist poate fi adaptat cu ușurință oricărei locuințe, de aceea este unul din cele mai populare idei de design din ultimii ani. Alege și tu un decor minimalist pentru living-ul tău și bucură-te de un spațiu modern și aerisit, dotat cu fișete metalice, în ton cu trendurile din prezent!

Sursa: Adserving iAgency.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply