Balerine din hârtie

0
Balerine din hârtie
Arhiva personală
Cristina Carson, București
Dragii mei,
Ultima dată când v-am scris, pitica mea avea cam 1 an si jumătate și îi croșetam căciulițe, băscuțe și veste. Acum are deja 6 ani, multă energie și imaginație, iar eu încerc să țin pasul cu ea și să creăm împreună păpușele, ornamente, scene de teatru.
Vă prezint câteva păpușele realizate simplu din hârtie colorată, împăturită în formă de evantai și îndoită la mijloc. Colorăm apoi altă coală pe care o împăturim la fel și o punem deasupra fixând-o cu un elastic de bani. Tăiem apoi fața păpușii în formă de cerc și îi lipim o bentiță de hârtie pe post de păr. Apoi desenăm fețele păpușilor. Noi am făcut din mai multe culori perechi mamă-fiică și le folosim ca personaje de poveste.
Balerine din hârtie
Pentru balerină modelăm sârmă moale în formă de păpușică, o înfășurăm în hârtie igienică sau șervețel strângând bine și punând puțin adeziv la capete sau unde se suprapun bucățile. Șervețelul împăturit așa cum este în patru, îl tăiem în colț un pic astfel încât să intre pe picioarele balerinei. Mai adăugăm unul dedesubt (eu am pus hârtie de la tort) și îl prindem cu puțină ață. Aranjezi mâinile și picioarele balerinei în ce poziție de dans dorești. Dacă o agăți de lustră, ea dansează la fiecare adiere.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply