Avantajele surprinzatoare ale becurilor led. Ce trebuie sa stii despre ele

0

becuri led

Astazi, toata lumea are cel putin un bec economic in casa si se bucura deja de avantajele pe care acesetea le ofera. Dar, spre deosebire de acestea, becurile led aduc o gama si mai mare de beneficii, pe care nu multi le cunosc in totalitate.

Noile becuri led se gasesc in diferite forme si inlocuiesc cu succes cele mai multe modele de becuri incandescente cu filament sau pe cele economice. Pe site-ul produseled.ro gasesti o gama variata din care sa alegi, precum si informatii detaliate despre beneficiile fiecarui tip de bec.

Pe langa avantajul consumului cu pana la 90% mai mic, becurile cu led au o durata de viata de pana la 50.000 ore. Sunt versatile si se pot folosi in orice camera si pentru orice corp de iluminat.

Iar cand afirmam ca sunt versatile, ne referim ca se vor potrivi chiar si cu stilul in care ti-ai amenajat locuinta, fiindca vei gasi inclusiv becuri vintage.

In ceea ce priveste clasificarea becurilor, trebuie sa stii ca pe langa becurile led cu dulie standard E14 sau E27 exista becuri led cu dulie GU10, GU5.3, MR16, G4 sau G9, becuri led 12V sau 220V.

Cel mai des intalnit bec este becul cu soclu E27, fiind cel mai folosit in locuintele noastre. E27 inseamna ca diametrul soclului este de 27mm, “E” fiind prescurtarea de la Edison, cel care a inventat acest tip de soclu. Vei gasi si becuri led e14 sau bec led e40.

Unul dintre principalele avantaje ale becurilor cu led este durata de viata. Un astfel de bec functioneaza intre 30.000 si 50.000 de ore, in timp ce un bec obisnuit functioneaza doar 1.000 de ore.

Mai mult, becurile led sunt prietenoase cu mediul. Din punct de vedere energetic, acestea sunt mai eficiente energetic decat orice alta sursa de lumina. Potrivit specialistilor, un bec cu led consuma de doua ori mai putin curent electric decat unul fluorescent si de zece ori mai putin decat unul incandescent.

Spre deosebire de alte tipuri de becuri, cele led nu contin substante toxice precum mercur sau plumb. Acestea sunt rezistente la socuri si nu se sparg, pentru ca nu au filament.

Un alt avantaj este ca becurile led nu emit radiatii infrarosii si ultraviolete, nu produc caldura si nu atrag insecte.

Prin urmare, produsele led reprezinta o investiţie pe termen lung, ideala din toate punctele de vedere. Bucura-te de toate avantajele pe care le ofera!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply