Atmosfera solara in dormitor

0

Atmosfera solara in dormitor – Toamna si iarna, dar nu numai ideea unor culori solare – galben, portocaliu, eventual chiar rosu, in dormitor, pot sa aduca un plus de intimitate si caldura. Pentru o astfel de amenajare foloseste materiale naturale care favorizeaza relaxarea si care vor da camerei un aspect extrem de intim, cald si placut.

Decorul compus din palarii de paie si fotografii te va ajuta sa redescoperi clipele de vacanta. Pe langa materialele naturale, secretul acestei amenajari e gama cromatica utilizata.

Alege doua culori principale – galben si bej – care au intensitate si dispunere inegala. Un perete galben are cea mai mare intensitate si impact, iar bejul (o culoare cu tenta rece) e folosit doar in combinatie cu alb (la lenjeria de pat).  Pentru a contrabalansa aceasta gama de culoare, derivata din galben, s-a folosit un mic accent de albastru usor grizat.

Lumina este si ea parte din poveste. Un abajur galben, sau pur si simplu elemente de decor galben auri pot da dormitorului aspectul solar.

Daca vrei o astfel de amenajare, respecta gama cromatica. Ceilalti pereti ai incaperii vopseste-i in bej pal sau alb, iar parchetul – in nuanta deschisa de frasin sau mesteacan.

Nu omite accentele de culosre si notele personale, care vor da familiaritate si stil camerei. Fiecare detaliu trebuie sa fie in armonie cu celelalte si sa se completeze reciproc. Pe de alta parte nu exagera in alegerea detaliilor… solare, dar nici nu le minimaliza. Trebuie sa fie prezente, evidente, dar nu obositoare si nici nu trebuie sa aglomereze camera.

Trucurile sunt binevenite. De exemplu draperii galbene, o cuvertura intr-o nuanta intensa de galben sau pur si simplu cateva carpete, pe jos sau pe perete, in tonuri calde pot aduce caldura soarelui in dormitorul tau.

Nu omite lemnul si profita de dulceata culorilor lui. Si tine cont ca un simplu detaliu de amenajare poate face din dormitor o camera solara.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com/unsplash.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply