Combinatie de culori: gri si galben

0

Gri si galben fac o combinatie cu totul si cu totul speciala. Desi combinarea celor doua culori este mai putin asteptata, efectul este unul remarcabil. O parte din ineditul acestei combinatii vine din varietatea de nuante pe care le poate avea si griul si galbenul.

In functie de tonurile alese poti avea o camera incendiara sau una romantica, poti avea un loc calm sau unul care explodeaza de energie. In plus combinatia este una extrem de practica, adaptatabila, face camerele in care este folosita sa para mai mari si mai luminoase. Este simplu de realizat, dat fiind faptul ca griul este una dintre cele mai practice culori pentru piesele de mobilier tapisate si este o combinate versatila care tolereaza interesante accente de culoare.

Culoarea dominanat in aceasta combinatie este, evident, galbenul. Galben este o culoare care impune, care da senzatia de putere si forta, care lumineaza dar care este in acelasi timp o culoare care domina. In replica galben este o culoare care aduce armonie, tocami prin faptul ca este un bun calatlizator pentru energie si fluxurile de energie. Culoarea galben este o culoarecu energie Yin si este legata de elementul pamant.

Asa cum unele alaturari de nuante vin de la sine, precum rosu-albastru, cafeniu-pastelat, alb-negru, asa combinarea galbenului cu gri pare sa fie exceptia care intareste regula. Mai mult pentru a dovedi cum contrastele se atrag, designul de interior cu accente de galben si gri este unul care impresioneaza dintr-o singura privire.
Specialistii aleg de multe ori adaugarea albului pentru a echilibra puternicul contrast. Ramane cert ca griul poate fi “indulcit” cu orice nuanta de galben, fie ca vorbim de accesorii sau chiar de piese de mobilier. Ca nunate de accesnt pentru o combinatie intre gri si galben mai poti alege tonuri intense de albastru, verde si tuse groase de negru sau mov daca vrei un decor cu o tenta opulenta. Oricum culorile de accent intr-o camera decorata in galben si gri trebuie sa fie extrem de limitate. Ideal este o singura nunata de contrast, restul culorilor din camera fiind in mod ideal neutre.
Pentru un decor cu adevarat echilibrat alege nunate de gri intense daca vei folosi tonuri de galben palide si invers, tonuri intese de galben si nunate dulci de gri. Griul este o culoare care se combina perfect cu orice alta culoare, si impurumuta din tonul acesteia. In aceste conditii decorul o sa fie unitar chiar daca culorile folosite par atat de diferite si fara nici o urma de compatibilitate.
Citeste si:
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply