Combinatie de culori: gri si galben

0

Gri si galben fac o combinatie cu totul si cu totul speciala. Desi combinarea celor doua culori este mai putin asteptata, efectul este unul remarcabil. O parte din ineditul acestei combinatii vine din varietatea de nuante pe care le poate avea si griul si galbenul.

In functie de tonurile alese poti avea o camera incendiara sau una romantica, poti avea un loc calm sau unul care explodeaza de energie. In plus combinatia este una extrem de practica, adaptatabila, face camerele in care este folosita sa para mai mari si mai luminoase. Este simplu de realizat, dat fiind faptul ca griul este una dintre cele mai practice culori pentru piesele de mobilier tapisate si este o combinate versatila care tolereaza interesante accente de culoare.

gri si galben

Galben, culoare cu energie Yin

Culoarea dominanat in aceasta combinatie este, evident, galbenul. Galben este o culoare care impune, care da senzatia de putere si forta. Galbenul este culoarea care lumineaza. Nu trebuie omis ca este o culoare dominanta. In replica, galben este o culoare care aduce armonie. Efectul vine tocmai prin faptul ca este un bun calatlizator pentru energie. Culoarea galben este o culoare cu energie Yin si este legata de elementul pamant.

Unele alaturari de nuante vin de la sine. Așa se intampla cu rosu-albastru, cafeniu-pastelat, alb-negru. Combinatia dintre galben si gri pare  exceptia care intareste regula.
Mai mult pentru a dovedi cum contrastele se atrag, designul de interior cu accente de galben si gri este unul care impresioneaza dintr-o singura privire.
gri si galben

Gri intens sau dulce

Specialistii aleg de multe ori adaugarea albului pentru a echilibra puternicul contrast. Ramane cert ca tonurile de gri poate fi “indulcite” cu orice nuanta de galben. Poti face asta cu accesorii sau chiar de piese de mobilier. Ca nuante de accent pentru o combinatie intre gri si galben mai poti alege tonuri intense de albastru, verde si tuse groase de negru sau mov. Ultimele vor produce un decor cu tenta opulenta. Oricum culorile de accent, intr-o camera decorata in galben si gri, trebuie sa fie extrem de limitate. Ideal este o singura nuanta de contrast, restul culorilor din camera fiind in mod ideal neutre.
Pentru un decor cu adevarat echilibrat alege nuante de gri intense, daca vei folosi tonuri de galben palide si invers, tonuri intese de galben si nuante dulci de gri. Griul este o culoare care se combina perfect cu orice alta culoare, si impurumuta din tonul acesteia. In aceste conditii decorul o sa fie unitar chiar daca culorile folosite par atat de diferite si fara nici o urma de compatibilitate.
Citeste si:
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply