Culorile Feng Shui: Galben

0

Culorile Feng Shui: Galben. Toate culorile au semnificate in teoria Feng Shui, iar fiecare culoare inparte vine cu o anume incarcatura energetica.

Galben in teoria Feng Shui este o culoare care impune, care da senzatia de putere si forta, care lumineaza dar care este in acelasi timp o culoare care domina. In replica galben este o culoare care aduce armonie, tocami prin faptul ca este un bun calatlizator pentru energie  si fluxurile de energie. Culoarea galben este o culoarecu  energie Yin si este legata de elementul pamant.

Culoarea galben in casa  se potriveste in partea de nord-est a casei, unde se afla norocul. Galben este o culoare care absoarbe tensiunile si genereaza armonie, caldura si putere. galben este o culoare rece, dar in functie d enuantele asociate, dar si de tonul de galben folosit aceasta poate fi o culoare calda.

Galbenul solar inveseleste si impresioneaza; chinezii chiar o considera culoare imperiala si o nuanta care completeaza cealalta culoare imperiala – movul.

Nuantele palide, aproase de galben sugereaza lucruri subtile, ascunse. Culoarea in tonuri intense simbolizeaza soarele si aduc in casa energia solara. Indiferent de nuanta insa, galbenul este o culoare pe care o poti exploata pentru ca va genera un interior vesel si prietenos.

In strategia culorilor Feng Shui galbenul se potriveste cu verde, cu albastru, cu mov, este o solutie excelenta pentru gri si alb, este vitalizant pentru tonurile de maro.

In ce camera?

    • in salon: nuante de ocru, bej si galben pai care risipesc tensiunile, reduc stresul si pun in armonie energiile Yin si Yang;
    • la intrarea in casa: galbenul cu tenta portocalie atrage energiile pozitive si stimuleaza patrunderea luminii in locuinta.
    • in camera copiilor, in tonuri cat mai calde cu putinta
    • in dormitor, ca nuta de accent, virand catre auriu.
    • in camera de zi, ca o culoare de accent, neaparat, niciodata ca o nuanta de baza.

Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply