Asparagus, decorativ, rezistent si otravitor

0

Asparagus este o plantă originară din Africa de Sud cu frunze mici, dese și subțiri. Asparagus mai este cunoscut sub numele de Umbra Iepurelui și este una din cele mai populare plante de apartament fiind extrem de decorativă.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

Asparagus crește sub formă de tufă, la noi, doar în condiții de interior, sau vara, în ghivece pe terasă, face și flori, foarte mici și albe, fără valoare decorativă, după care urmează fructele, roșii sau violacee, elegante și decorative, mai ales că rezistă multă vreme de ramuri. Dacă în perioada verii ţghiveciul cu asparagus poate sta în grădină sau pe terasă, începând cu luna octombrie trebuie adus în interior.

Asparagus are tulpini scurte, din care pleacă ramurile dese și subțiri. Este rezistentă în apartament, dar numai dacă este bine îngrijită. Are nevoie de fertilizare la cel puțin zece zile, iar primăvară trebuie schimbat pământul. Asparagus are nevoie de un pământ bine afânat, motiv pentru care solul din ghveci trebuie bine aerat în fiecare săptămână. Solul care-i prieşte plantei este de preferat să fie consistent şi să fie alcătuit din pământ de ţelină şi mraniţă în părţi egale, adăugând şi puţin nisip.

Citeste si: Bromelia, o planta ideala in apartament

Planta se dezvoltă bine dacă frunzele sunt curate, așa că are nevoie, la propriu de un duș cel puțin de două ori pe lună. Asparagus se simte foarte bine în dreptul ferestrelor vestice și are nevoie de temperaturi cuprinse între 16-20 de grade Celsius. Își piede repede frunzele dacă este supusă la fluctuații de temperatură, lumina și apa.

Când aerul este foarte uscat, este indicat să pulverizezi apă şi pe frunze. În perioada verii, asparagus are nevoie să fie udat o dată la două zile, iar în sezonul rece poate fi udat de două ori pe săptămână.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Stă foarte bine în vase suspendate, dar nu-i place să fie schimbată din loc așa că, dacă îi merge bine, prima condiție este să nu o muți. Asparagus stă foarte bine în bucătarii, living și în birouri fiind o plantă foarte decorativă.

Asparagus este o plantă toxică pentru câini și pisici, așa că este de preferat să nu o ții în casă dacă ai animăluțe, sau dacă aceștia din urmă pot să ajungă la plantă. Fructele plantei sunt foarte toxice așa că în perioada în care acestea cad, trebuie culese și aruncate cu mare atenție mai ales dacă ai copii sau animale.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply