Ardei iuti in ghiveci. Cum ii cresti in casa

0

Daca vrei sa imbini utilul cu placutul cea mai buna solutie este sa cresti ardei iuti in ghiveci. Decorativi si simpatici, spornici si foarte adaptabili ideea de a avea ardei iuti in ghiveci este una excelenta. Ardeii se numara printre cele mai putin pretentioase plante.

Ardei iuti in ghiveci (3)

E bine sa stii ca un ghiveci cu ardei iuti se dezvolta mai putin in casa decat in solul din gradina sau in solar, iar fructele sale, ardeii iuti, sunt mai mici. In replica ardeii iuti cultivati in ghiveci, in casa sunt mult mai iuti. Pentru a avea o recolta buna de ardei iuti este recomandat sa aleag plantele ornamentale mai mici, care se dezvolta bine in spatiile interioare. Soiurile de ardei iuti variaza. Pot fi rosii, verzi sau portocalii si, pentru ca au conditii identice de crestere, ii poti pune pe toti in acelasi vas. Rezultatul este o bucurie pentru ochi si gust!

Citeste si: Bambusul de apartament

Un ghiveci cu ardei iuti este perfect in bucatarie, dar poate fi plasat si in camerea de zi pentru efectul decorativ exceptional. Un ghiveci cu ardei iuti nu poate creste intr-un loc cu aer uscat, ceea ce il face ideala amplasarea lui in bucatarie sau in baie. In plus acesta are nevoie de o buna aerisire si o circulatie a aerului in incapere.

Citeste si: Cum te feresti de umezeala in casa.

Ardeiul chili trebuie sa fie plantat intr-un sol afanat si are nevoie de foarte multe caldura. Ideal este ca temperatura sa nu scada sub 15 grade. A doua mare nevoie pentru un ghiveci cu ardei iuti este apa, planta trebuind udata des. Are nevoie de ingrasamant, de doua ori pe an.

Citeste si: Dionea, balarul cu sapte capete

O atentie speciala trebuie acordata ardeiului iute atunci cand infloreste, aceasta fiind perioada in care este cel mai delicat si are nevoie de mai multa apa, lumina constanta si caldura fara oscilatii mari.

Citeste si: Citrice in casa. Un mandarin in ghiveci

Cu aceste minime ingrijiri vei avea o productie constanta de ardei iuti.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply