Apartament inchiriat elegant mobilat

0

Apartament inchiriat

Apartament inchiriat elegant mobilat  – Nico şi Dan sunt cei doi fericiţi chiriaşi ai unui apartament puţin mai special, care nouă ne-a dat acea doză de optimism necesară ca gura de cafea dimineaţa. Este un apartament ce se desfăşoară pe un etaj întreg al unei case vechi cu trei niveluri, o fostă grădiniţă construită prin 1930, şi care ne-a cucerit iremediabil datorită parchetului, albului dominant şi ferestrelor mari cu tâmplăria veche ce lasă lumina să inunde întregul spaţiu. Toate astea alcătuiesc de fapt motivul principal pentru care cei doi s-au şi mutat aici: „Nu rezonăm cu apartamentele noi şi moderne, nu sunt pe gustul nostru. Când am intrat prima oară în casă i-am şoptit soţului meu că asta e! Nu vom schimba pentru nimic în lume parchetul, uşile, înălţimea tavanului, geamurile sau structura casei. Am schimbat doar gresia şi faianţa, acoperind şi vopsind.”

Apartament inchiriat 2

Pe lângă canapea, livingul mai are şi o zonă de citit specială, unde europaleţii sunt vedetele divanului construit chiar de către Nico şi Dan, proprietarii acestui apartament de 150 mp.

Apartament inchiriat 3

Masa din dining a fost găsită pe străzile oraşului, salvată şi recondiţionată: blatul a fost vopsit gri, iar picioarele în alb mat, apoi patinate.

Apartament inchiriat 5Biroul a aparţinut unui unchi de-al Nicoletei, pictor: „Câţiva ani a scăpat de vopsea, însă odată cu mutarea aici am hotărât sa îi fac blatul alb.”

 

Apartament inchiriat 6Holul este dominat de masa rotundă de la IKEA şi de detaliile frumoase ale obiectelor aurii ce respectă câteva reguli feng-shui: „O anumită parte din holul rotund corespunde banilor, zonă în care se amplasează obiecte rotunde, aurii, în număr par.”

Apartament inchiriat 7Corpul de iluminat, de efect în zona de dormit, e bricolat tot de Nico. Unui cablu lung, cu bec în capăt, i-a ataşat aripile albe, de puf. Încearcă şi tu!

Apartament inchiriat 8Literele de la DecoLetters din lemn, vopsite şi patinate, şi-au găsit locul perfect nu doar în dormitor, ci şi în alte camere ale locuinţei.

Apartament inchiriat 9

Dormitorul este dominat, de altfel ca întreaga casă, de mult alb: alb pe pereţii camerelor, tâmplărie albă, alb în piesele de mobilier şi decoraţiuni, „pentru că e simplu, rafinat şi pur. Dormitorul nostru a fost dintotdeauna alb, indiferent de locuinţă. Iniţial, soţul meu a fost reticent la ideea de a fi înconjuraţi de alb, apoi s-a convins că este cea mai relaxantă opţiune. Nu simţim nevoia de pete de culoare aici, lenjeriile sunt toate albe sau crem, pernele la fel. Îmi plac culorile, însă mă limitez în a le admira în alte case.” Pentru că nu-i place foarte mult simetria, Nico a ales să înlocuiască noptierele asortate cu o găleată din tablă şi un teanc de cărţi. Masa de toaletă era deja în casă atunci când cei doi s-au mutat, iar oglinda cu rama barocă a fost găsită de Dan. Ambele au fost vopsite de Nicoleta.

Apartament inchiriat 10Mobilierul din bucătărie a trecut şi el prin transformări cromatice: a fost şmirgheluit, apoi vopsit de câteva ori, până ce Nico ajuns la turcoazul care se potriveşte atât de bine cu linoleumul alb-negru. Linoleumul a fost soluţia cea mai ieftină pe care cei doi au găsit-o atunci când au vrut să acopere gresia deja existentă, deloc pe placul lor.

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producţie: Alina Borcea

Foto: Nicoleta Grigore

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply