Amenajarea unui apartament inchiriat

0

apartament inghiriat (4)Amenajarea unui apartament inchiriat este ca si intriga din tragediile grecesti. Conflictul este fara solutie pentru ca ambele parti au dreptate. Cu alte cuvinte, proprietarul spune sa nu-i deteriorezi apartamentul inchiriat, in timp ce tu, chiriasul, vrei sa amenajezi casa in care stai dupa gustul tau.

Dar, in ciuda tragediilor grecesti, exista cale de mijloc si formule de compromis care pot transforma un apartament inchiriat intr-un loc placut in care sa te simti bine si sa te bucuri de ideea de acasa.

Marele dezavantaj in cazul aranjarii si amenajarii unui apartament inchiriat este faptul ca proprietari sunt reticenti atunci cand se pune problema unor modificari. Evident le poti explica ce si cum vrei sa faci si sa-ti asumi investitia. Este posibil sa accepte, dar daca refuza exista solutii de compromis.

apartament inghiriat (2)Amenajarea unui apartament inchiriat se poate face astfel incat toata lumea sa fie multumita, iar accentul se pune pe detalii. Iata cateva idei.

Citeste si: Trucuri utile si sfaturi pentru pereti

Foloseste ceea ce ti se ofera. Schimba pozitia pieselor de mobilier din casa urmarind in primul rand sa exploatezi functionalitatea acestora luand in calcul faptul ca mesele, dulapurile si comodele pot fi puse in valoare cu ajutorul decoratiunilor.

Poti aduce culoare cu ajutorul tesaturilor. Schimba perdeaua si covorul si imbraca canapeaua intr-o husa noua. Foloseste fara reticente stickerele. Se pot aplica pe pereti si pe mobila fara nici un fel de probleme si se pot dezlipi la fel de usor fara sa lase urme si pot schimba radical aspectul camerei. Solutiile sunt perfecte si in dormitor si in bucatarie.

apartament inghiriat (1)Secretul este sa nu aglomerezi casa, sa nu investeti decat in acele elemente pe care le poti refolosi si care pot fi luate cand pleci. Nu face investitii la intamplare ci foarte chibzuit si cu gandul la viitor.

Citeste si: Comode si bufeturi

Poti include piese de mobilier nou, mai ales daca sunt utile ca spatiu de depozitare. Cele mai bune sunt cele cu sertare care se vor incadra perfect in orice camera si in orice decor. O foarte buna solutie o reprezinta fotografiile de autor inramate. Sunt accesibile si vor da interiorului un aer special, personal si rasat.

apartament inghiriat (3)O alta solutie excelenta care poate schimba aspectul peretilor pana acolo incat proprietarul nu-si va mai recunoaste casa este tapetul. Nu-i nevoie sa-l lipesti pe pereti! Ceea ce-ti trebuie sunt niste rame mari din leturi de lemn peste care sa intinzi foaia de tapet. Usoare si practice aceste “tablouri” iti pot colora peretii, pot masca urme inestetice si pot decora exceptional de bine un apartament inchiriat.

Citeste si: Totul despre stickere pentru pereti

In ceea ce priveste podelele, daca sunt frumoase renunta la covoare, daca sunt urate acopera-le complet cu mocheta intr-o singura culoare, intr-o nuanta neutra. Alege mocheta de trafic intens. Este extrem de rezistenta si o vei putea lua cu tine si refolosi cand te muti.

Citeste si: Galben, culoarea solara din casa. Trucuri si idei

Regula de baza intr-un apartament inchiriat este ca micile modificari fac marile diferente. Lumina, piesele mici de mobilier, culoare si tesaturile pot transforma un apartament inchiriat intr-un loc mai mult decat placut si confortabil.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply