Amenajarea pentru hol. Cateva idei practice

0

amenajare pentru holAmenajarea pentru hol este foarte importanta din cel putin doua motive. Primul este acela ca modul in care te ocupi de amenajarea pentru hol reprezinta o carte de vizita pentru toata casa, iar al doilea motiv este ca holul este un spatiu care trebuie utilizat eficient si pe masura potentialului pe care acesta il are.

Amenajarea pentru hol pare simpla la prima vedere, dar scopul este acea de a combina detaliile practice cu cele functionale si estetice. Una fara alta, nu merge.

Modul in care gandesti amenajarea pentru hol depinde de dimensiunea lui, in primul rand si apoi de stilul general al casei. Amenajarea pentru hol variaza in cazul caselor individuale, fata de apartamentele la bloc, dar principiile raman, in linii mari, identice.

Exista o lista de piese clasice care au devenit “mobila de hol”, adica cuierul, un pantofar, eventual un taburet si, neaparat, oglinda. Lucrurile pot varia insa si se poate ajunge la pereti decorati cu multa atentie, inclusiv cu oglinzi, console, dulapuri cu sertare, raftul suspendate, cuiere in perete si, de ce nu, practicele si elegantele cuiere pom.

Holul trebuie sa fie parte integrata in casa, sa faca trecere intre mediul exterior casei si casa, asa ca este esential ce se afla pe jos. In apartamentele din bloc solutia parfecta o reprezinta parchetul, in casele individuale piatra, dar solutiile se pot combina si amesteca.

Citeste si: Compartimentarea casei

Amenajarea pentru hol (2)

Amenajarea pentru hol trebuie sa ramana simpla, fara excese, fara aglomerari, indiferent cat este de mic sau de mare holul.

Ai invedere ca un hol luminos sau bine luminat este mult mai prietenos si mai mare decat unul intunecat si nu uita de elementele de necesitate absoluta in hol: un scaun, o oglinda si un spatiu de depozitare pentru genti, chei si haine. Nu aglomera holul cu haine pe care nu le folosesti. Este si lipsit de eficienta si inestetic sa lasi caciulile, in hol, toata… vara.

Citeste si: Idei pentru recucerirea spatiului in casa

Iata cateva idei bune pentru amenajarea pentru hol

– Vopseste peretii holului in culori diferite fata de camerele adiacente. Culorile calde sunt primitoare si largesc spatiul.
– Folosese lumini cu intensitate variabila si acorda maxima atentie corpului de iluminat central. Foloseste un candelabru, de exemplu. Merge si intr-un decor general simplu si in unul sofisticat. In plus forma candelabrului poate fi adaptata.
– Nu uita ca holul are nevoie neaparat o oglinda, este esentiala in amenajarea pentru hol si o pot varia in functie de rama.
– Decoreaza peretii cu lucrari de arta, fotografii si foloseste-ti imaginatia. Daca tie iti place, amenajarea pentru hol este reusita!

Citeste si: Cele mai simpatice cuiere de hol

Sursa foto: ©DmitryKoksharov/Fotolia / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply