Candelabrul, o solutie decorativa perfecta

0

Candelabrul, o solutie decorativa perfectaCandelabrul este o solutie decorativa perfecta si este protrivit pentru orice fel de decor nu doar pentru cele luxoase. Candelabrul in casa aduce stralucire si eleganta fara sa fie nimic opulent sau exagerat, ba chiar din contra, are capacitatea de a personaliza locul si de a-l face mai prietenos.

Citeste si: Trucuri care fac camerele sa para mai mari

In ciuda oricui ar spune ca este un corp de iluminat pretentios si potrivit doar incaperilor mari, noi sustinem contrariul: candelabrul, o solutie decorativa perfecta, pentru orice casa!

Candelabrul este perfect in hol, mai ales daca in hol exista o oglinda, iar podeaua este imbracata in gresie, marmura sau piatra. In camera de zi, candelabrul este un punct focal dramatic ce creeaza posibilitati inedite de exprimare vizuala. Adica cu alte cuvinte se potriveste oricarui decor.

Candelabrul in dormitor este solutia perfecta daca vrei sa faci camera romantica fara prea multe complicatii. Un candelabri si alegerea potrivita a culorilor, pot face din orice dormitor unul perfect.

Si pentru sceptici adaug si faptul ca in baie si in bucatarie ideea unui candelabru este una din cele mai bune. Pentru aceste incaperi ideile si solutiile moderne sunt experiente execelente in decoratiunile interioare.

Citeste si: Abajurul, un altfel de obiect de decor

Candelabrul este corpul de iluminat care desi este voluminos si umple spatiu nu vine in contradictie cu regulile decoratiunilor interioare si asta pentru ca echilibreaza vizual spatiul si da inaltime incaperii.

Candelabrul, o solutie decorativa perfecta (1)Contrar regulilor generale un candelabru, indiferent de camera in care este plasat nu trebuie sa fie in acord de stil cu restul detaliilor de decor din camera. Uneori contrastul este suprinzator si inspirat.

In spatiile modern decorate, este binevenit un candelabru clasic, in timp ce intr-un interior cu un stil clasic introducerea unui candelabru modern, de pilda unul cu forme geometrice dinamice, ofera un punct de atractie inedit.

Candelabrul – reguli care trebuie respectate

In primul rand este nevoie de spatiu pentru ca acesta sa fie pus in valoare. Este perfect in incaperile suficient de mari.

Este ideal in camerele inalte, pentru ca apropie tavanul.

Trebuie gasita proportia ideala intre incarcarea cu piese de mobilier din incapere si dimensiunea candelabrului. Nu merge un candelabru mare intr-o camera “plina”, dar nici unul “sarac” intr-o camera goala. O regula nescrisa spune ca dimensiunea ideala pentru un candelabru este jumatate din piesa de mobilier medie din incapere.

Citeste si: Cum luminezi o camera intunecoasa

Candelabrul este o solutie decorativa perfecta, dar este obligatoriu ca acesta sa fie mentinut in perfecta curatenie. Un candelabru plin de praf nu mai are nimic stralucitor in el, asa ca trebuie curatat de praf si depuneri cel putin o data la doua saptamani.

Sursa foto: ©Tomasz_Markowski/Fotolia / ©victor_zastol’skiy/Fotolia /FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply