Alb pe alb pentru decorarea casei

0

Alb pe alb pentru decorarea casei pare o idee indrazneata, dar poate sa fie una dintre cele mai bune solutii pentru amenajare interioara, daca sunt luate in calcul cateva detalii si cateva reguli, care transforma o amenajare alb pe alb in una extrem de versatila si eleganta.

bedroom-690129_960_720

Albul este o culoare (o non-culoare, pentru cei foarte rigurosi) care are o multitudine de nuante si un potential decorativ exceptional. Exista un alb pur, dar exista si tonuri de alb colorate (vag impregnate cu orice culoare), exista albul pur, exista alb stralucitor, alb mat si un numar mare de alb smantana (de la tonuri de crem laptos la roz translucid). Practic albul este una dintre cele mai versatile culori si se poate etala intr-o infinitate de tonuri. De aici vine si posibilitatea de a amenaja un interior folosind tonuri de alb pe alb. Combinatiile trebuie sa fie compatibile, sa fie domolite de accente de culoare si sa se armonizele placut, fara stridente.

picture-frames-1149414_960_720

O amenajare alb pe alb este una in care spatiile pare fara limita, fiind ideale pentru camere cu probleme, fie prea mici, fie prea inguste, fie prea joase.

alb pe albAlb pe alb este o solutie buna si pentru camere luminoase, unde lumina va contribui la jocul formelor, nuantelor si volumelor, dar si in camerele intunecoase unde albul aduce lumina care lipseste.

O camera unde amenajarea este gandita in ideea de alb pe alb este una care se poate schimba foarte usor. Culorile de accent, sursele de lumina sunt cele care pot schimba imediat si deseori radical decorul, fara investitii si fara efort de redecorare. O camera alb pe alb se va schimba complet prin simpla schimbare a perdelelor, a covorului sau a husei de pe pat sau canapea.

O camera alb pe al este bine daca respecta cateva reguli.

♦ Alege mereu varianta unor podele inchise la culoare pentru a da volum incaperii.
♦ Foloseste cel putin un abajur colorat pentru sursele de lumina. Decorul se va schimba radical, dar este perfect daca vei putea folosi mai multe surese de lumina, pentru unele pastrand varianta unor abajurui albe.
♦ O camera unde amenajarea este alb pe alb trebuie sa aiba usile si tocurile ferestrelor albe sau intr-o nunata foarte apropiata de cea a peretilor, pentru a lasa volumele sa curga si sa se amestece.
♦ Perdelele colorate pot da viata unei camere albe, dar pot sa reprezinte si accentul de culoare.
♦ Ai mare grija sa zugravesti cu alb dupa ce peretii vor fi in perfecta stare. O camera cu pereti albi va scoate in evidenta orice defect, pata sau diformitate a peretilor.
♦  Camara alb pe alb poate sa fie orice spatiu din casa, dar de fiecare data alege sa zugravesti tavanul intr-o nuanta cu unul-doua tonuri mai inchise decat restul peretilor. Tavanul nu se zugraveste niciodata in alb ci intr-o nuanta de alb crem.

O camera amenajata alb pe alb va tolera si chiar va cere culori de accent. Poti folosi orice culoare si chiar mai multe. Merge excelent cu toate tonurile de negru si gri, merge perfect cu tonuri stralucitoare colorate si se potriveste perfect cu nuante calde si vii de rosu, verde, portocaliu si albastru. Totul folosit cu masura pentru ca intr-o camera alb pe alb oricare alta culoare va deveni puternica, intensa si acaparatoare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply