Ai o casă frumoasă, dar este și sănătoasă? 4 aspecte esențiale care garantează curățenia adevărată în locuința ta

0

Un mediu curat este un mediu sănătos și adesea alergenii și bacteriile se ascund în locurile în care nici nu te-ai aștepta.

Locuința ta ar trebui să-ți fie refugiu, să fie locul în care să te relaxezi total și să nu fii expus la niciun pericol. Depinde de tine să-ți creezi nu doar o casă deosebită din punct de vedere estetic, ci și una cu adevărat sănătoasă, în care toată familia este în siguranță, de la cel mai mic membru al familiei până la cel mai vârstnic. Iată ce ai de făcut:

  • Cum știi că în casa ta aerul este curat și purificat. Ai observat asta până acum?

În aerul din locuința ta se pot ascund o mulțime de alergeni care provoacă probleme respiratorii și o serie de alte neplăceri. Mai mult decât atât, produsele de curățare chimice pe care le folosești și electrocasnicele emană în aer substanțe nocive pentru sănătatea ta. Ai sesizat că uneori când intri în casa ta, aerul ți se pare închis și simți o oarecare dificultate în respirație? Deși nu le vezi, în timp, impuritățile din aerul casei își vor pune amprenta asupra stării tale de sănătate.  

Un prim lucru pe care îl ai de făcut este să aerisești des toate camerele, să apelezi la plante purificatoare și la alte metode care chiar dau rezultate. Le poți afla pe toate, inclusiv plantele potrivite pentru eliminarea impurităților din acest articol complet dedicat exclusiv purificării aerului din locuința ta. După cum vezi, de acolo poți afla și care sunt sursele impurităților din aer, dar și absolut toate metodele pentru a le îndepărta.

  • Supra-aglomerarea casei – inamicul bunului gust, dar și al sănătății

În designul interior, supra-încărcarea spațiului duce la rezultate dezastruoase. Ei bine, nici când vine vorba despre un mediu sănătos ea nu este recomandată. Principalul motiv pentru care ar trebui să-ți păstrezi casa cât mai aerisită este legat de curățarea mai ușoară a suprafețelor. Sfatul designerilor, dar și al medicilor deopotriva? Îndepărtează din casa ta obiectele pe care nu le mai folosești și bucură-te de un mediu aerisit, care îți ajută și corpul, dar și mintea.

  • Acordă o atenție sporită lucrurilor pe care le folosești în bucătărie

Bucătăria este încăperea în care curățenia trebuie să fie pe primul loc. Este de preferat să folosești produse naturale, bio, pentru curățarea și igienizarea obiectelor de aici. Blatul de bucătărie ales cu grijă, mobilierul deosebit, masa în jurul căreia se adună întreaga familie – toate trebuie tratate cu grijă, cu ajutorul unor soluții cât mai blânde cu materialele, dar și cât mai puțin nocive pentru tine și familia ta. Poți opta pentru produse bio din magazinele de specialitate sau pentru produse din propria bucătărie – oțet, suc de lămâie și bicarbonat de sodiu.

Nu uita să schimbi periodic lavetele și bureții folosiți în bucătărie. Acestea sunt mai mereu umede, așa că atrag ca un magnet bacteriile.

  • Curățenia garantează și un aspect plăcut și primitor. Ce trebuie să faci periodic

O casă curată este una primitoare și arată pur și simplu mai bine. Îți recomandăm ca măcar o dată pe an să apelezi la un serviciu de curățare pentru tapițerii. Canapeaua, covoarele si alte astfel de lucruri din casa ta pot ascund o multime de alergeni și o firma specializată va ști exact ce are de făcut pentru a le igieniza cu adevărat. În plus, ele vor arăta mult mai bine după o curățare ca la carte.

Desigur, aceste lucruri se adaugă la principiile deja cunoscute legate de curățenia casei și pe care suntem siguri că le știi deja.  

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply