Activitati de gradinarit din iunie

0

Activitati de gradinarit din iunie (5)Am facut o lista cu cateva din cele mai comune activitati de gradinarit din iunie. Luna iunie este luna teilor in floare, se scutura salcamii, trandafirii sunt in plina efervescenta, lavanda infloreste si este perioada in care culegi primele roade ale muncii din primavara.

Iata care sunt cateva din principalele activitati de gradinarit din iunie.

1. Pune la uscat levantica daca vrei sa o pastrezi mai apoi in saculeti care sa-ti aromeze casa. Important este sa o culegi cat mai devreme pentru a rezista cat mai mult.
2. Fixeaza araci in pamant pentru rasadurile care cresc, astfel incat sa nu se indoaie si sa risipesti legumele, mai ales ca iunie este sezonul lor.
3. Taie plantele inflorite pentru a incuraja o a doua runda de explozie florala in gradina. In plus, cu aceasta ocazie poti sa-ti decorezi casa cu multe buchete si aranjamente de sezon.

Citeste si: Tipuri de gazon natural

4. Tunde gardul viu. Nu uita sa verifici intai daca exista cuiburi de pasari intre crengi si frunze.
5. Daca ai ghivece cu plante exotice in casa, acum este momentul sa le scoti in curte pentru un aspect varatic.
6. Uda gradina la fiecare doua zile, dar numai pe inserat sau dimineata foarte devreme, numai in zilele cu cer acoperit.

Citeste si: Luna mai in gradina de legume

Activitati de gradinarit din iunie (4)7. Una din cele mai frecvente activitati de gradinarit din iunie este administrarea de ingrasaminte la plantele care sunt inflorite si la cele carora vrei sa le stimulezi activitatea. Ingrasamantul se aplica dupa o zi cu ploaie. Ia in calcul ca in perioadele foarte calde toate plantele isi incetinesc cresterea si absorb mai greu substantele fertilizatoare, astfel ca uneori aplicat in exces sau fara sa fie cu adevarat nevoie, un ingrasamant poate duce la arderea radacinilor.

8. Printre activitatile de gradinarit din iunie se numara si tunderea arbustilor decorativi, a vitei salbatice si glicinei. Tunderea le ajuta sa se dezvolte mai usor si sa infloreasca mai frumos.

Citeste si: Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

9. Pe lista cu activitati de gradina din iune se numara si recolatrea de seminte de la plantele anuale, care si-au epuizat inflorirea in aceasta perioda. Alege doar plantele sanatoase, care au avut o inflorire abundenta.

Activitati de gradinarit din iunie (3)10. Anumte parti din gradina trebuie sapat si reinsamantate daca plantele sau recoletele produse s-au epuizat (salata de exemplu, florile de primavara). sapa oriunde se poate. Se spune ca o sapa buna face cat o ploaie!

11. Verifica pomii fructiferi. Toti au legat rod si luna iune este cea in care pot apare primele atacuri ale daunatorilor. Aplica tratamente cu insecticide sau fungicide, acolo unde este cazul, respectand dozele prevazute pentru fiecare tip de daunator si conditiile de aplicare a tratamentelor.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

12. Una din cele mai populare activitati de gradinarit din iunie este cea legata de taierea, plantarea (pentru unele soiuri) si ingrijirea trandafirilor, pentru ca nu exista gradina fara trandafiri, iar acestia sunt cele mai iubite flori.

Text: Alexandra Badita /Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply