4 achiziții necesare când te muți la casă și pe care nu le-ai luat în calcul

0

Cu toții visăm la o casă cu o grădină generoasă și plină de flori, însă mutarea de la apartament la curte presupune niște achiziții pe care multe persoane uită să le ia în calcul.

La mutarea de la apartament la curte trebuie să avem în vedere mai mult decât simplul transport al lucrurilor în noua locuință. O casă cu grădină și curte ridică alte nevoi față de un apartament într-un bloc. Spațiul din jurul casei are nevoie de îngrijire, iar când locuiești la casă ai nevoie și de măsuri suplimentare de protecție. Iată ce achiziții trebuie avute în vedere odată cu mutarea la casă:

  • Înainte să ajungi în casă, trebuie să te gândești la accesul în curte

Ce este diferit la casă față de apartament? Curtea, desigur. Probabil ai deja un gard în jurul grădinii și o poartă de acces, însă puține persoane iau în considerare și achiziția unui astfel de sistem pentru automatizarea porților.

Este o achiziție absolut necesară, fiind de ajutor ori de cât ori pleci cu mașina de acasă, pentru că nu va mai trebui să cobori din mașină pentru a închide și a deschide porțile. Mai mult, achiziționarea lui nu ține doar de comoditatea, el este necesar și pentru protejarea curții, pentru că sistemul este acționat prin telecomandă.

  • Protecția, un aspect pe care trebuie să-l tratezi cu mai multă atenție de acum înainte

Când locuiești la bloc, ai un interfon ce limitează accesul în clădire, așa că riscul de a fi vizitat de un musafir nepoftit este mai mic, mai ales că într-un bloc locuiesc mai multe persoane, care se pot sesiza ori de câte observă persoane străine care dau târcoale vreunui apartament. Când stai la casă, însă, locuința ta este mai expusă unor incidente neplăcute precum spargerea casei sau sustragerea unor obiecte din curte.

Vei avea nevoie, așadar, de o alarmă antiefracție pentru a-ți proteja casa și curtea de hoți. Dacă te muți într-o zonă cu puține locuințe, undeva în afara orașului, este absolut necesar să instalezi un astfel de sistem de protecție, așa că pune-l pe lista cu primele achiziții necesare după mutare. Ia în considerare că persoanele rău intenționate sunt atrase în mod special de locuinţele izolate, așa că nu amâna o astfel de achiziție.

  • Asigură-te că ai un generator, deoarece în zonele cu case din afara orașului penele de curent sunt mai dese

În mijlocul orașului, penele de curent nu sunt foarte dese și de obicei durează puțin. În afara orașului, însă, avariile sunt mai dese și sunt rezolvate mai greu, așa că un generator te poate ajuta enorm în astfel de situații. Un generator nu este o achiziție costisitoare și este mereu mai bine să fii pregătit pentru o astfel de problemă, mai ales în sezonul rece, când penele de curent sunt mai dese.

  • Ustensile pentru îngrijirea grădinii

Plăcerea cea mai mare când stai la curte este să îți petreci timpul în grădină, așa că vei avea nevoie de aparatură specială pentru a o îngriji și de te bucura cu adevărat de ea. Chiar și dacă ai o curte de mici dimensiuni, tot vei avea nevoie de o motocoasă sau de o mașină de tuns iarba. La apartament aceste ustensile sunt inutile, dar dacă te muți la casă ele devin indispensabile.  

Când locuiești la casă avantajele sunt nenumărate – mai mult spațiu în casă, verdeață, intimitate – dar nu trebuie să uiți că ea vine la pachet și cu noi îndatoriri față de un apartament. Ce alte achiziții ai mai adăuga pe lista noastră?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply