Accente nipone in alb si rosu

0

Contemplarea unor grădini cu accente nipone te face să te desprinzi de lumea înconjurătoare și te împinge pe negândite într-o stare de meditație.

accente nipone pergola stil asiatic
Foto: Flori Lixăndroiu

Japonezii sunt maeștri în etalarea frumuseții glicinei, a pietrei și a apei în grădini. Grădinile japoneze reușesc să cucerească pe loc sufletele tuturor acelora care știu să savureze atât frumusețea, cât și momentele de liniște pe care acestea le oferă cu generozitate. Amenajarea unei grădini japoneze – cu respectarea tuturor regulilor care stau la baza realizării ei – poate reprezenta un obiectiv puțin mai greu de atins, dar să imprimi o tușă de acest gen grădinii tale este nu doar un lucru posibil, ci și unul extrem de plăcut. Modelul de grădină pe care ți-l prezentăm în aceste imagini îți oferă trei căi simplu de urmat. Una dintre acestea ar fi să ghidezi o glicină pentru a îmbrăca în cascada ei de flori o pergolă construită în stil asiatic. Contrastul creat de roșul lemnului și albul florilor sporește șarmul acestei amenajări. A doua variantă constă în aducerea aproape de oglinda apei a unor arbori și arbuști cu frunziș roșu, care sunt întâlniți frecvent în grădinile japoneze și care se reflectă frumos în apă. A treia opțiune (dar nu cea din urmă) este să mizezi pe farmecul potecilor, al podețelor și al felinarelor din piatră.

accente nipone amenajare iaz
Foto: Flori Lixăndroiu

Iazul prinde viață de la plantele care răsar din adâncul lui sau doar se oglindesc în apa sa și de la izvorul ce cade susurând din perete.

accente nipone amenajare pietre
Foto: Flori Lixăndroiu

Pietrele nu pot lipsi dintr-o grădină japoneză. Zona pietruită, felinarul de pe ea, dalele aleii și ale podului de peste apă îți dezvăluie poezia pietrei.

Articol adaptat din revista Casa lux – mai 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply