Vrei parchet in bucatarie dar ti-e teama din cauza posibilei patari a acestuia? Incearca o metoda indrazneata de a-l imbina cu gresia diferentiind zonele de lucru.
Parchet si gresie in bucatarie reprezinta o combinatie extrem de eleganta, practica si foarte placuta din punct de vedere vizual. Nu in ultimul rand este o combinatie care este foarte confortabila, dar pentru a avea toate acestea trebuie sa faci alegerile corecte cand este vorba de combinatia dintre parchet si bucatarie.
- In apropierea blatului si a aragazului opteaza pentru doua- trei randuri de gresie, ca in imaginea de mai sus, iar in zona centrala si a mesei monteaza parchet.
- Pentru a face legatura intre parchet si gresie, alege o bagheta metalica, cum e cea care se foloseste ca prag de trecere pe sub usa.
- Bagheta se fixeaza in sapa de beton cu holsuruburi pentru a da rezistenta montajului si a nu se crea in timp oscilatii intre parchet si gresie.
- Baghetele de trecere trebuie alese in functie de materialul feroneriei existente in incapere si de culoarea acesteia (argintiu, inox, auriu, metale platinate sau antichizate, fier brut)
- Daca bucataria e in nuante naturale de lemn sau piatra si nu esti conditionat de materialul feroneriei, alege baghete de trecere tot in nuante naturale si asorteaza-le fie la culoarea gresiei, fie la a parchetului.
- O buna solutie este sa alegi materiale care fac contrast. De data aceasta este util si necesar pentru a delimita bine zona de gresie de cea in care se afla parchet.
- Dar, nimic nu te opreste sa mergi pe un truc vizual si sa alegi gresia si parchetul in nuante foarte apropiate (se gasesc si solutii identice in ceea ce priveste aspectul)
- Limita dintre gresie si parchet, in acest ultim caz trebuie sa fie insesizabila.
Citeste si:
- Gresie si parchet in bucatarie. O combinatie provocatoare
- Parchet rezistent la umezeala
- Intretinerea parchetului stratificat
Sursa foto: pixabay.com