9 idei pentru un dormitor confortabil

0

dormitor confortabilCe este mai plăcut într-un weekend răcoros de toamnă decât să bei o cană de cafea și să citești o carte bună în patul tău confortabil? Creează un dormitor confortabil cu un decor format din covoare, pături, lumini, perne mari și moi, și o grămadă de cărți.

Va trebui să te trezești la un moment dat, dar până atunci, îți prezint 10 idei pentru un dormitor mai confortabil.

1. Creează o minibibliotecă

Fie că ai spațiu pentru o bibliotecă din podea până în tavan prevăzută cu o scară, sau o mică grămadă de cărți după pat, cărțile aduc multă căldură unui dormitor. Ia în considerea schimbarea noptierei fără raft cu una cu raft inferior, punerea cărților pe o ladă sau lângă piciorul patului.

2. Aruncă niște pături în plus într-un coș țesut de mână.

Nu este niciodată o idee rea să ai niște pături în plus la îndemână pentru a te înveli în timp ce citești sau a trage ceva pe tine într-o noapte răcoroasă. Păstrarea lor într-un coș creează un decor frumos și un loc de depozitare util în același timp.

Citeste si: 9 idei pentru un dormitor cu stil

3. Adaugă un covor de lână

Un covor călduros servește ca material izolant pentru podelele reci și dă culoare și formă. Folosește o pernă de culoare covorului pentru a crea un aspect ordonat.

4. Folosește o culoare caldă pentru vopsirea pereților

O culoare caldă și bogată creează o atmosferă caldă și primitoare în dormitor. Dacă preferi culorile neutre, nu poți pierde șansa de a folosi mocha sau maro ciocolatiu. Dar dacă iubești culorile, de ce să nu folosești ceva mai îndrăzneț, precum culoare curmalelor sau rozul?

Citeste si: Greseli de decorare

5. Decorează-ți oglinda cu luminițe

Este un mod atât de ușor în care poți îmbunății atmosfera dormitorului. Decorează-ți oglinda cu luminițe albe pentru a reflecta lumina.

6. Cumpără-ți un covor moale

Este mai ușor să suporți alarma ceasului într-o dimineață răcoroasă, atunci când ai un covor moale și luxos pe care să calci după de te dai jos din pat. Încearcă un covor gros din piele de oaie( veritabil sau fals). Dacă ai deja unul plat, țesut de mână, pune unul moale peste el pentru căldură în plus.

Citeste si: Organizarea dormitorului

7. Încălzește atmosfera cu nuanțe de portocaliu îndrăznețe

Un dormitor care este în principiu alb, este ușor de schimbat odată cu anotimpul. Pune fețe noi de pernă și învelește plapuma cu o husă nouă. Pe timp de toamnă, portocaliul și roș-portocaliul ne amintesc de modul în care frunzele își schimbă culoarea.

8. Așează în straturi mai multe așternuturi

Folosește mătase, catifea și pânză pentru a crea o gamă de culori primitoare. Rămâi la culori precum verde pal, albastru sau mov, pentru un aspect calm.
Pentru un aspect mai rustic, combină o pânză aspră sau un cearșaf de bumbac cu niște pături și perne de lână.

Citeste si: Nopti racoroase in asternuturi calduroase

9. Fă-ți un loc lângă geam

Având în vedere că se aproprie iarna, este bine-venit orice mod în care poți aduce cât mai multă lumină în cameră. Așează un scaun lângă fereastră, în care poți sta cu o ceașcă de cafea, bucurându-te de soare.

 

Sura foto: blueday@Freeimages.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply