9 idei pentru un dormitor cu stil

0

Dormitorul este adesea neglijat pentru că ne consumăm energia amenajând spaţiile comune ale caselor noastre. Dar ne petrecem mult timp în dormitor, iar felul cum este amenajat ne poate afecta somnul şi starea de spirit.
Fă din dormitorul tău un loc în care aştepţi cu nerăbdare să te retragi.

dormitor

Iată 9 idei pentru amenajarea unui dormitor cu stil.

1. Femin şi rafinat. Dungile negre şi albe, în combinaţie cu albastru delicat, ceţos, creează întotdeauna un aspect elegant şi chic, care este foarte uşor de iubit. Rezumă-te la accesorii mici şi simple, expunându-ţi poşetele şi bijuteriile preferate şi câteva poze înrămate pe perete. Contribuie cu o textura frumoasă prin folosirea unui mohair drăgălaş pe post de material de acoperit patul.

2. Gentleman elegant. La fel de elegant şi croit ca un costum făcut pe comandă, elementele de identificare ale unui astfel de dormitor sunt materialele plăcute ca lâna, lemnul şi pielea, şi tiparele vestimentare tradiţional bărbăteşti, precum costumul de stofă în carouri. Mobila cu linii clare şi aşternutul atent împăturit menţin un aspect fresh şi modern, în timp ce o monogramă inspiră personalitate.

dormitor freedigitalphotos

3. Confort. Pernele cu contur generos şi plăpumile mari reprezintă luxul pur. O oglindă pe care şi-a pus amprenta trecerea timpului, în combinaţie cu nişte draperii de lungime standard şi o colecţie de antichităţi ne aduc aminte de vechile şi venerabilele hoteluri europene.

4. Fresh romantic. Cearşafurile din pânză sau feţele de pernă decorative, draperiile albe ce curg graţios şi florile recent culese sunt indispensabile în crearea acestui decor. Pereţii pictaţi cu un verde pal, care aduce a mentă, contribuie la formarea unui fundal relaxant.

5. Parisian chic. O paleta nu prea variată de negru şi alb poate da sentimentul de lux, mai ales dacă alegi textura şi detaliile care bucură simţurile. Podelele de lemn, de un negru omogen, şi pereţii vopsiţi cu o nuanţă vioaie de alb creează un plic tocmai bun de umplut cu mici produse de lux- cearşafuri de calitate şi o cuvertură fină, un candelabru mic, o pernă de catifea. Adaugă puţină strălucire cu nişte sticluţe de parfum vintage înşirate pe o comodă.

6. Şarm vintage. Dacă nu poţi trece pe lângă o piaţă sau pe lângă un magazin de vechituri fără a te repezi înăuntru , acest stil ţi se potriveşte. Cumpără ce-ţi face cu ochiul sau ce-ţi bucură sufletul, fără să-ţi faci griji că nu se va potrivi perfect. Aruncă şi un imprimeu modern în decor, fie pe o pernă fie pe un scaun la mâna a două- este un mod bun de a păstra un aspect viu şi actual.

7. Warm modern. Evita ca aspectul curat şi simplu să devină unul rigid folosind nuanţe aprinse de roşu şi portocaliu. Alege o pictură supradimensionată. Dacă aceasta îţi depăşeşte bugetul actual, înlocuieşte pictura cu un tablou făcut dintr-un material presat, folosind un aparat pentru întins pânză (se găsesc la magazinele de artă). Foloseşte un pat platformă şi o lampă de birou, şi umple restul camerei cu plante bine conservate şi o vază cu flori.

dormitor verde freedigitalphotos

8. Rustic. Lemnul neprelucrat şi neterminat este cheia obţinerii unui astfel de aspect, dar asta nu înseamnă că trebuie să cheltuieşti sume mari de bani pe o bucată mare de lemn pentru a-l obţine. Foloseşte o bucată netedă de lemn în locul unei noptiere, foloseşte un butuc pe post de masă sau fă rost de nişte cutii de lemn şi foloseşte-le pentru depozitare. Creează căldură cu o curvetura confecţionată din diferite petice, trasă la maşină , pături din lână şi perne din blană falsă.

9. Colorat. Dă culoare unui dormitor banal cu un perete original, acoperit cu un tapet îndrăzneţ. Cei care sunt într-adevăr îndrăzneţi pot folosi o culoare contrastantă pentru noptiere sau perne (galben aşezat lângă albastru) . Dacă vrei să limitezi contrastul dintre culorile aprinse şi cele monotone, alege un pat şi masă albe, sau de lemn, şi un aşternut care dă înspre gri.

Cu puţină imaginaţie şi curaj poţi avea dormitorul ce te reprezintă.

 

Sursa foto:  2mmedia – Fotolia.com, freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply