Pereti colorati. Cateva principii

0

pereti colorati (3)Te-ai gandit ca pentru decorul casei tale una din cele mai simple solutii este sa mergi pe varianta de pereti colorati? Practic poti alege una din cele vreo doua milioane de nuate, asa ca solutiile si combinatiile posibile, care sa aiba in centru pereti colorati, sunt infinite.

Tendintele in decoratiuni spun ca este vremea pentru pereti colorati, si nu doar tendintele spun asta. Daca alegi sa-ti decorezi casa cu pereti colorati vei inviora atmosfera in casa, vei aduce un suful nou camerelor, vei lumina casa, iti vei schimba starea de spirit si te vei indragosti de casa ta.

Citeste si: Bucatarie alba. O solutie perfecta

pereti colorati (2)Exista multiple avantaje certe pe care le are varianta de pereti colorati in casa. Culoarea, aleasa inteligent, schimba volumele din camera, largeste, incalzeste si personalizeaza decorul.

Nuante dramatice, vibrante, inchise sau deschise imbraca peretii si pun in valoare piesele de mobilier. Daca mergi pe ideea de pereti colorati trebuie sa dai maxima atentie finisajelor si detaliilor de decor pentru ca acestea vor deveni mult mai vizibile, dar vor anima camera. Printre cele mai bune solutii in cazul acestor pereti colorati in casa se numare nuantele clare, tari si intense.

Daca alegi solutia de pereti colorati trebuie sa stii ca acestia pot acoperi integral o camera, dar te poti limita si la un singur perete. Nu in ultimul rand trebuie spus ca indiferent ce culoare alegi pentru pereti colorati acestia merg foarte bine combinati cu tapet.

Pereti colorati in nunate de galben lamaie si galben miere

pereti colorati (1)Galbenul este o culoare intensa, mobilizatoare si energizanta, lumineaza si incalzeste, iar paleta nuantelor este foarte mare. Poti merge de la tonuri de vanilie pana la cele aurii, solare. Se combina foarte bine cu verde pentru un decor vesel, sau rosu pentru o ambianta electrica.

Pereti colorati in rosu somon si rosu electric

Rosu nu inseamna doar nunata pura. Excelente solutii pentru pereti colorati in rosu sunt tonurile de rosu maro, rosu pamant, dar si cele dulci spre roz. Nu exista limita cand este vorba despre rosu, iar posibilitatile de exprimare sunt nenumarate. Se crede ca rosu este o culoare potrivita doar pentru anumite camera, dar in fapt, alegand nuanta potrivita rosul se merge in orice camera. Rosul se combina foarte bine in dormitor cu nuantele aurii, cu violetul si griul, iar in locurile de socializare (living, hol, bucatarie) cu roz, albastru, alb si negru.

Citeste si: Camere zugravite in doua culori

Pereti colorati in albastru gheata, albastru mare

Albastrul este o culoare oficial catalogata ca fiind rece, dar in functie de nuanta aleasa si de decorul care o insoteteste, culoarea poate sa devina calda si luminoasa. Albastrul deschis este foarte potrivit pentru incaperile mici datorita profunzimii lui si capacitatii de largii spatiul. Indigo este un albastru inchis obtinut cu ajutorul unei nuante de rosu si de aceea poate avea un efect cald. Albastru este considerat o culoare regala, dar si una care induce liniste si relaxare. Albastru se combina foarte bine cu alb si galben si pot sugera o atmosfera marina, dar si cu rosu, gri si nuante metalice.

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

Pereti colorati in verde iarba, verde maslina

pereti colorati (3)Verdele este culoarea vietii si a sperantei, iar daca vei merege pe ideea de pereti colorati in verde, nu doar ca ai o sumedienie de nuante din care sa alegi, dar vei aduce veselie, speranta si o culoare vie in casa. Petreti colorati in verde inseamna ca poti merge pe oricare din solutii de la verde spre gri, verde galbui sau verde albastrui, pana la turcoaz, verde inchis, verde masliniu si verde iarba. Nu omite nici verdele stralucitor. Toate sunt nuante pe care le poti folosi pentru pereti  fara probleme.

Verdele mareste spatiul daca sunt alese nuante deschise si il lasa asa cum este pentru nuantele tari si intense, ceea ce este un avantaj daca esti indragostit de acesta culoare. Verdele se combina perfect cu galbenul cu albastru si electrizeaza aerul din casa daca este asociat cu rosu. Combinat cu nuante de pamant este domol si calm, iar combinat cu alb este vesel si tonic.

Sursa foto: freedigitalphotos.net/ revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply