Farmecul obiectelor vechi. O scurta pledoare

0

O casa frumoasa este o casa innobilata de farmecul obiectelor vechi. Daca aceste obiecte vechi isi gasesc un loc perfect intr-o casa decorata vintage, intr-un decor modern farmecul obiectelor vechi aduce un aer boem, aduce culoare si patina unei case si arata valorile transmise din generatie in generatie sau comorile sentimentale ale acesteia.

farmecul obiectelor vechi (2) - Copy

Citeste si: Fier forjat in dormitor. O solutie inspirata

Farmecul obiectelor vechi nu sta in valoarea lor, desi unele dintre ele poti sa fie adevarate comori, ci in frumusetea si vechimea lor. Este facinant sa folosesti in casa ta obiecte care au apartinut bunicilor si strabunicilor tai, este o bucurie sa pastrezi si sa pui in valoare obiecte vechi care au fost in casa parintilor tai si este o onoare sa le dai mai departe copiilor si neportilor.

Farmecul obiectelor vechi sta in amintirile pe care acestea le duc cu ele, din generatie in generate, in valoarea lor sentimentala si in modul in care le pui in valoare in casa ta.

Farmecul obiectelor vechi le face utile in orice camera in functie de destinatia lor. Astfel piesele ceramice sunt binevenite in camera de zi, dar si in domitor si in bucatarie sunt deseori si extrem de valoroase, mai ales daca sunt autentice. Te poti bucura de frumusetea lor daca le vei pune in valoare, daca le vei scoate in evidenta prin locul pe care il vor primi in casa.

Citeste si: Mobila veche si mobila noua, impreuna

Farmecul obiectelor vechi sta si in capacitatea de le da o noua utilizare, uneori mult diferita de cea originala pentru care au fost create.

farmecul obiectelor vechi

In categoria aceasta intra valizele vechi, care pot sa devina admirabile locuri de depozitare, pe rafturile bibliotecilor, masuta de cafea, noptiere, daca sunt asezate mai multe unele peste altele, sau pot infrumuseta pur si simplu un spatiu, dar si cutiile mari de metal, vechi de cativa zeci de ani, care pot primi noi destinatii ca spatii de depozitare, coliviile pentru pasari, care pot sa fie minunate obiecte de decor in camera de zi sau pe terase. Nu rata colectia de borcane si sticle vechi din podul bunicilor. Spalate si curatate bine aceasta sunt incredibil de frumoase prin aerul lor vintage. Nu ocoli cuverturile si tesaturile vechi perfecte pentru a fi agatate in perete sau pentru a-ti decora dormitorul.

O tava vechie pictata poate sa fie una din noptierele tale sau masuta din camera de zi, iar bibelourile vechi pot fi cele mai inedite elemente de decor intr-o amenajare minimalista.

Citeste si: Trucuri de stil pentru o bucatarie rustica

Nu ezita niciodata sa pui in valoare un obiect vechi, sa-l pui in locul de cinste din casa sau sa-i dai o noua utilizare. Fiecare obiect vechi se poate preta pentru a castiga o noua viata, uneori cu minime transformari. Cum spuneam si cu alte ocazii, singura limita este imaginatia ta si puterea de folosi lucrurile vechi pentru scopuri noi.

Farmecul obiectelor vechi este infinit, iar capacitatea lor de a se integra in casa, printre piese noi de mobilier este maxima.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply