Greseli de decorare

0

Orice om greșește, iar această zicală nu se adeverește niciodată mai repede decât atunci când este vorba despre amenajarea caselor noastre. Și pentru că trendurile vin și pleacă, aduc cu ele și multe greșeli de decorare.

greseli de decorare

În această listă se găsesc trendurile de decorare ce trebuiesc corectate sau chiar eliminate.

Supra-încărcarea cu perne. Puțin confort este întotdeauna bun. Şi nu doar confortul este important, ci şi aspectul. Accesorizarea cu perne poate aduce un plus de design camerei. Dar ce faci când exagerezi? E simplu, nu mai ai loc pe canapea de prea multe perne. Acelaşi lucru se întâmplă şi în dormitor, unde, în fiecare seară ar tebui să strângi multidudinea de perne doar pentru a avea loc să te întinzi în pat. Încearcă să păstrezi o limită şi vei avea parte şi de confort şi de efect vizual plăcut.

Accesorii tematice. E nevoie de o singură scoică pentru a face conexiunea cu marea. Un perete plin de ele este prea mult. Ai grijă să nu folosești prea multe accesorii. Încearcă să te folosești de accesorii ținând cont de culori, și fi sigur că ții cont și de tip, mărime și formă.

Afon. În era decorărilor în stil Zen, este ușor să aplici un strat de bej pe pereții unei camere, și este gata. Dar camera pare lipsită de viață și deloc interesantă. Nu uita să arunci o pată de culoare pentru a da viață camerei.

Foaierele uitate. Să pășești într-un foaier gol este ca și cum ai conduce o mașină fără bara de protecție. Amenajează-l şi redă-i viaţă.

Jaluzelele verticale. Să ai jaluzele verticale e ca și cum ai trăi într-un complex de apartamente al anilor 80…pentru totdeauna. Încearcă să înlocuiești acești vechi prieteni de nădejde cu ceva mai contemporan, ca de exemplu cu cele glisante .

Plante veritabile. În timp ce, într-adevăr, există plante false arătoase, nimic nu face ca un lucru fals să fie rău decât un lucru fals ieftin. Investește în niște arbori de mătase care chiar arată real. Dacă planta de mătase la care te uiți nu există în natură, renunță. Și nu uita să speli și cureți pe praf arborii de mătase.

Geamuri mari și murdare. Nu se poate numi decorare, dar geamurile mari sunt ceva comun, la fel cum sunt și oglinzile imense. Fii sigur că poți ține pasul cu ele.

Dimensiuni mari, comfort puțin. Trebuie să existe un echilibru între mărime și comfort. Mai mare nu înseamnă mereu mai bine și cu siguranță nu înseamnă mereu comfortabil. Canapeaua și scaunele înalte pot părea comfortabile dacă ești jucător de baschet, dar dacă nu ești, îți vor face picioarele să atârne și te vor faca să pari un copil, să nu mai vorbesc despre faptul că e ușor să te urci, și greu să te dai jos de pe ea. Să testezi mereu piesele de mobilier și să te asiguri că oaspeții tăi se vor simți comfortabil.

Pe care dintre greşelile de mai sus le-ai făcut?

 

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: phaendin – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply