7 tipuri de lustre și cum să o alegi pe cea potrivită în fiecare încăpere

0

Corpurile de iluminat sunt elemente magice care schimbă aspectul unei camere în funcție de starea ta de spirit. Acestea nu reprezintă doar un obiect funcțional al unei amenajări interioare, ci și un mijloc eficient de înfrumusețare a decorului.

tipuri de lustre

De aceea, trebuie să alegi corect lustre pentru casa ta dacă îți dorești să obții un design special. Există o mulțime de tipuri de lustre, modele fine, cu stil, sau lămpi suspendate care oferă o eleganță aparte încăperii în care sunt amplasate. Iată 7 dintre cele mai populare variante de lustre pe care le poți alege atunci când te gândești la soluțiile de iluminat pentru casă.

Lustră cu abajur în formă de tobă

Un astfel de accesoriu poate fi utilizat pentru iluminat funcțional în bucătărie sau zona de dining, dar și pentru a obține o atmosferă ambientală în living. Lustra cu abajur în formă de tobă este un corp suspendat de tip tambur, confecționată dintr-un cadru metalic circular pe care se aplică diferite materiale.

Suspensiile cu abajur textil se găsesc într-o gamă variată de culori, imprimeuri și dimensiuni care pot fi folosite în diverse spații și în variate compoziții. Nuanțele mai întunecate vor lăsa mai puțină lumină să treacă prin ele, ceea ce ajută la crearea unui sentiment de ambianță cu o lumină difuză.

Lustră-glob

Fie că este denumită glob sau sferă, acest tip de lustră se caracterizează prin forma sa rotundă. Este vorba de un corp suspendat, de obicei cu abajur din sticlă transparentă, colorată sau pictată. Specifică anilor ’50 – ’60, lustra de tip glob este potrivită pentru bucătărie, dormitor, baie, living și în zona de dining. Practic, se poate folosi în aproape întreaga casă, ținând cont de culori și dimensiune.

Pentru o declarație îndrăzneață de stil, se pot suspenda mai multe astfel de corpuri împreună, în timp ce pentru obținerea unui efect dramatic se recomandă alternarea lungimii corpurilor. Lustra-glob aduce stil și funcționalitate în orice cameră, în special când este folosită deasupra barului, a mesei de dining sau a insulei din bucătărie.

Lustră cu pendul de tip bol

Ideală pentru realizarea unei încăperi frumos luminate și cu personalitate, lustra suspendată de tip bol este unul dintre cele mai utilizate corpuri de iluminat. Are un design simplu, dar funcțional, și utilizează un abajur sub formă de castron îndreptat în sus. Lumina coboară în cascadă în partea superioară a bolului și apoi ajunge jos, în cameră.

Lustrele pot avea boluri mai mari sau mai mici atașate în centrul unei tije sau pot fi susținute de mai multe lanțuri sau bare. Sunt potrivite în spațiile unde este necesară împiedicarea producerii unei luminii dure sau care distrage atenția.

Lustră cu abajur sub formă de clopot

Corpurile de iluminat cu abajur sub formă de clopot, din metal sau sticlă, sunt întotdeauna în trend. Pot fi folosite în interioarele moderne și tradiționale, permit o lumină directă și sunt foarte populare. Se găsesc într-o varietate de domenii, iar adesea se remarcă deasupra mesei sau a blatului din bucătărie ori într-o altă zonă în care este nevoie de o sursă directă de lumină. De regulă, vorbim de un singur corp atașat de un cablu, o tijă sau lanț, în funcție de design, însă aceste corpuri individuale arată foarte bine și grupate sau suspendate în rânduri.

Lustră cu bec expus

Pendulele cu becuri la vedere au apărut în urmă cu câțiva ani și de atunci sunt extrem de utilizate în toate spațiile. Se potrivesc în amenajările contemporane, industriale, minimaliste, moderne sau chiar și rustice deoarece se găsesc într-o gamă largă de modele. Au un design simplu și sunt excelente pentru iluminatul de sarcină și cel ambiental. Mai multe becuri expuse sunt ideale deasupra insulei din bucătărie, în hol, pe scările interioare sau deasupra zonei de servit masa. Permit o distribuție uniformă a luminii și pot fi utilizate în cele mai ingenioase moduri.

Lustră liniară

Deseori folosită deasupra barurilor, a insulei din bucătărie sau meselor lungi, acest tip de lustră are mai multe surse de lumină fixate pe o singură structură alungită sau o bară. Sunt disponibile în mai multe forme și stiluri, fapt pentru care se potrivesc în amenajările moderne până la cele tradiționale. Adesea, în funcție de material, permit reglarea înălțimii pentru a obține aspectul dorit.

Lustră de tip felinar

Aceste lustre sunt concepute special pentru a lumina holurile de la intrare, anticamerele sau coridoarele. Vorbim de diferite forme metalice care pot fi sau nu înconjurate de sticlă, ce seamănă destul de mult cu felinarele. Ia în considerare aceste obiecte dacă îți dorești un iluminat ambiental decorativ. În mod obișnuit, se folosesc lanțuri pentru a suspenda astfel de lustre. Sunt potrivite pentru amenajările abstracte și le poți lua în calcul pentru orice cameră în care vrei să le pui în centrul atenției ca instalație artistică.

Corpurile de iluminat sunt accesorii de design, care aduc un plus de stil și finețe oricărei încăperi. Inspiră-te din detaliile prezentate mai sus pentru a completa impecabil decorul fiecărei camere din locuința ta. Cu puțină creativitate, lustrele pot deveni instrumente valoroase care să ofere cu ușurință o strălucire festivă în orice spațiu.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply