5 sfaturi uimitoare de la specialistii in decoratiuni

0

Se spune că prima regulă atunci când decorezi o casă este că poţi încălca aproape toate celelalte reguli, iar acest principiu a devenit în sine o regulă în amenajari interioare și este unul din acele sfaturi uimitoare de la specialiști. La prima impresie pare o aberație, în fapt este vorba despre toleranță, imaginație, adaptabilitate, toate în numele confortului din casă și al bucuriei de a realiza un decor care să fie în acord cu felul de a fi și personalitatea celor care locuiesc în casă.

Încalcă toate regulile și transformă casa în lcoul care să fie imaginea ta! Aceasta fiind și una din regulile de aur în decoratiuni interioare și unul din acele sfaturi uimitoare de la specialiști.

Citeste si: Cuvertura de pat, patura cu dublu rol

„Amesteca propria ta experienţă în camerele tale.” – Istvan Francer. Aceasta esre una din cele mai simple căi prin care poți da personalitate unei încăperi. Ceea ce face ca locuinţa în care stai să fie „a ta” sunt lucrurile pe care le ai în ea. Expune-ţi obiectele personale pentru a-ţi dezvălui personalitatea, aventurile şi realizările. Amestecă accesorii vechi şi noi deopotrivă, pentru că toţii avem un trecut, un prezent şi un viitor şi toate acestea fac parte din istoria noastră personală.

„Nu trebuie ca totul să fie serios. Designul nu e ca o căsnicie, nu trebuie să-ţi iei un angajament pentru tot restul vieţii.” – Ross Cassidy, Acesta este unul din acele sfaturi uimitoare de la specialiști și genul de abordare care poate face din casa ta un loc unic. Ideea este să nu-ți fie teamă de imaginața și de dorințele tale, de ideile și de soluțiile propri pe care le găsești pentru casa ta. Mai mult, ține cont dă un decor nu este bătut în cuie și că a schimba ceva este o foarte bună cale de a da personalitate întregii încăperi.

„Confortul adevărat, vizual şi fizic, este vital în orice încăpere și este prima condiție peste care nu se poate trece” – Mark Hampton. Un alt aspect asupra căruia majoritatea designerilor par să cadă de acord este importanţa confortului din casă și totodată unul din cele mai bune sfaturi uimitoare de la specialiști. Nu contează care este stilul tău personal. Indiferent că eşti elegant şi sofisticat, practic sau plin de fantezie, minimalist, eclectic, clasic sau boem, cel mai important lucru este ca locuinţa ta să fie una în care să te simţi bine. Un design bun înseamnă ca o casă să fie confortabilă şi funcţională totodată.

Citeste si: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

„Lumina este decoratorul secret pe care fiecare din noi îl avem la dispoziție. O iluminare perfectă tot timpul este un miracol pentru decorul din casă.” – Oscar de la Renta. Dacă schimbi pozița unei lampi în casă, totul se schimbă. la fel se întâmplă și daca schimbi o perdea colorată cu una albă. Ia mereu în calcul lumina naturală care este cea mai bună și foloseste-o în casa ta, ca pe un element de decor. Ia seama la mediul în care trăieşti – te afli într-un mare oraş, în apropierea unei păduri sau a mării și asta pentru că unele case au mai multă lumină naturală decât altele. Totodată, lumina variază într-o casă pe parcursul zilei. Vezi cum se schimbă lumina şi vei știi unde trebuie să adaugi o lampă, o veioză sau un bec în plus.

Citeste si: Alege designul care te reprezinta

„Accesoriile sunt sufletul unei încăperi.” – Austin Warner. Nu neglija și nu omite importanța accesoriilor pentru că ele sunt cele care dau unitate unui decor și legă elemente disparate într-un tot unitar. Accesoriile pot da o notă personală unui spaţiu vechi. Poţi totuşi crea o atmosferă colorată, plină de viaţă și caldă numai prin accesoriile alese.

Citeste si: Sfaturi de la designeri pentru o casa de vis

Care din aceste sfaturi uimitoare de la specialiștii în domeniu sunt cele pe care le foloșești la tine acasă?

Sursa foto: pexels.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply