5 lucruri surprinzătoare cu care faci o impresie de neuitat oaspeților, încă din primele secunde

0

intrarea-in-casa

Care este primul lucru pe care l-ar vedea cunoștințele tale dacă ar sosi pe nepusă masă la tine? Dacă nu ești pe deplin mulțumită de ce îți vine în minte, atunci trebuie să afli aceste trucuri.

Prima dată când inviți pe cineva în noua ta casă vrei ca locuința ta să fie primitoare, așa că alergi dintr-o parte în alta ca să faci curat și să gătești. Adevărul este că o primă impresie bună depinde de cateva lucruri care, dacă sunt puse la punct, îți ușurează enorm munca:

O intrare colorată, curată și luminată

Poteca de la intrarea în curte până la ușa principală a casei îți oferă prima șansă la cuvintele de admirație ale invitaților tăi. Asigură-te că ai curățat drumul și că este suficientă lumină pentru ca oamenii să nu se împiedice și să găsească ușor cărarea. O ușă colorată la intrare și un covor cu un mesaj de întâmpinare le vor da instaneneu oamenilor senzația că sunt bineveniți și au parte de o primire călduroasă.

Un obiect care să fie semnatura ta asupra locuinței

Spuneam că locuința ar trebui să fie o extensie a personalității tale și să se vadă cu ochiul liber că îți aparține. Pe lângă decorațiunile personalizate, precum pozele de vacanță sau suvenirurile din locurile prin care ai călătorit, un element-cheie care poate face senzație printre invitații tăi este un astfel de aparat, care va atrage atenția tuturor. Imaginează-ți care ar fi reacția ta dacă l-ar vedea în casa unor prieteni. Cel mai probabil, ai fi imediat curioasă să-l încerci și să îi examinezi toate funcțiile. Designul face din el mai mult decât un obiect util și îl transformă aproape într-o decorațiune care va aduce un plus de stil și modernitate oricărei bucătării.

O aromă plăcută în întreaga casă

Dacă acorzi atenție doar felului în care arată locuința ta, vei trece cu vederea un aspect extrem de important: mirosul casei tale. Acesta este unul dintre primii factori care influențează părerea invitaților despre locuința ta și, mai mult decât atât, un studiu arată că mirosul casei poate crește valoarea unei locuințe cu până la 30%. Asta pentru că aroma ne stimulează simțurile și ne poate face să supraevaluăm o casă în care domnește un miros irezistibil de vanilie sau de citrice.

Florile reîmprospătează aspectul oricărei camere

Indiferent că îți place să cumperi săptămânal flori proaspete și să le ții în vaze colorate sau din cristal ori că preferi plantele în ghiveci, florile au puterea de a aduce o notă de culoare și prospețime casei tale. Cele mai frumoase și mai rezistente sunt florile de sezon, dar și un buchet de flori de câmp sau de lavandă uscată poate arăta deosebit. Încearcă să pui un buchet de flori albe în baie și vei vedea cum aspectul întregii încăperi se schimbă într-o secundă.

flori-in-casa

Creaază o atmosferă călduroasă și primitoare

Dacă vrei să aduci un plus de confort și de relaxare unei încăperi, poți încerca să adaugi volume și să suprapui texturi. O canapea moale, decorată cu câteva perne colorate, și un fotoliu-balansoar acoperit cu o pătură pufoasă vor face pe oricine să se simtă ca acasă. Acordă atenție și iluminatului. Lumina trebuie să fie una caldă și difuză, pentru a crea o atmosferă de intimitate și relaxare.

perete-cu-ceasuri

Bineînțeles că o locuință trebuie să fie curată și organizată înainte să îți chemi oaspeții, însă acestea sunt lucruri pe care toți le fac. Ce e mai important, dacă vrei să lași o impresie de milioane, e să acorzi atenție acelor detalii mărunte, dar care vor face, în cele din urmă, diferența.

 

 

Sursă foto main: Shutterstock / Copyright: Sergey Niko

Sursă foto 1: Shutterstock /Copyright: Alena Haurylik

Sursă foto 2: Stocksnap.io / Copyright: Stephanie Ecate

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply