5 lucruri remarcabile despre care nu ai fi crezut că îți pot transforma bucătăria într-una elegantă

0

Bucătăria ta poate căpăta un aspect cu totul nou și nu ai nevoie să faci multe schimbări pentru a obține efectul dorit.

Bucătăria este una dintre cele mai ușor de renovat încăperi, pentru că mobilierul pentru această cameră este realizat, de regulă, după niște dimensiuni standard, iar stilul de design interior pe care îl vei aborda depinde foarte mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă te-ai decis să schimbi aspectul casei tale, iată câteva idei pe care le poți pune rapid în practică, astfel încât bucătăria ta să devină mai elegantă și să capete mai mult stil.

  1. Renunță la electrocasnicele clasice

Continuitatea și simplitatea mobilierului sunt cele două calități esențiale pentru o bucătărie elegantă. Însă atunci când trebuie să încorporezi în mobilier și aparatele electrocasnice, aspectul estetic nu mai este același ca înainte. Dacă vrei ca bucătăria ta să rămână la fel de chic, dar să ai la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie, soluția este să alegi electrocasnicele încorporabile. E destul să vezi cum arată această mașină de spălat vase, integrată perfect într-un corp elegant de bucătărie, pentru a te convinge ce diferență uriașă vei crea și în casa ta.

  1. Acordă mai multă atenție micilor detalii

Mânerele metalice ale dulapurilor de bucătărie pot avea rolul unor obiecte decorative, dacă le alegi pe cele potrivite. De exemplu, dacă ai un mobilier de bucătărie albastru, cele mai potrivite sunt niște mânere negre sau argintii, care să contrasteze puternic și să atragă atenția imediat cum intri în cameră.

  1. Fă-ți bucătăria să pară mai înaltă

Chiar dacă ai nevoie de spații de depozitare, una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face în amenajarea bucătăriei este să alegi niște dulapuri prea înalte într-o bucătărie prea mică. În general, mobilierul masiv taie din spațiul unei încăperi, dar o și micșorează optic. Pentru a crea impresia unei bucătării mai înalte, este recomandat să alegi un mobilier mai mic, alcătuit din corpuri subțiri și deschis la culoare. Acesta trebuie să creeze iluzia continuității, astfel încât încăperea să arate mai spațioasă și mai aerisită.

  1. Ai grijă la cum dispui gresia și faianța

Gresia din bucătărie poate oferi adâncime încăperii și să o facă să arate mai spațioasă, mai ales dacă o dispui pe diagonală, recomandă Elle Decor. În ceea ce privește faianța, te sfătuim să o folosești doar în locurile în care va îndeplini un scop practic: de exemplu, deasupra chiuvetei sau a aragazului, pentru a nu murdări peretele de fiecare dată când speli vasele sau gătești.

  1. Creează-ți niște ferestre cu aspect original

O bucătărie cu ramele ferestrelor din lemn, vopsite într-o nuanță de alb sau roz prăfuit, și niște draperii dintr-un material subțire, vaporos, vor da un plus de eleganță casei tale. Este și o idee originală, în condițiile în care majoritatea folosește geamurile din termopan, cu rame din plastic. O greșeală pe care o fac chiar și unii designeri este că nu acordă suficientă atenției ferestrelor, care ar trebui să fie cât mai bine puse în valoare. Aspectul unei încăperi poate fi decis de cum cade lumina naturală, așa că nu ezita să evidențiezi cât mai creativ ferestrele bucătăriei tale.

Care dintre aceste soluții ți se pare cel mai ușor de pus în practică?  

 

Sursă foto: Soho House New York

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply