5 idei pentru camera unei adolescente

0
http://thediyplaybook.com
http://thediyplaybook.com
Dragi cititori,
Dacă aveţi fiice sau nepoate adolescente, ştiţi cât de important este ca acestea să îşi decoreze propria cameră astfel încât să exprime personalitatea lor. Iată câteva idei pentru inspiraţie în amenajarea camerei unei adolescente.

 1. Spaţiu de depozitare. Este extrem de uşor să realizezi aceste rafturi. Ai nevoie doar de cutii de lemn, clame pentru dosare (găseşti în magazinele cu papetărie) şi… atât! Pot fi asamblate conform spaţiului disponibil în cameră, iar modulele pot fi uşor mutate.
 2. Borcane-recipient. Folosirea acestora drept recipiente ajută la ordonarea tuturor mărunţişurilor şi accesoriilor unei adolescente ajută la menţinerea curăţeniei şi la eficientizarea spaţiului din camera tinerelor. Pot fi prinse pe verticală în jurul oglinzii, pentru a economisi spaţiu pe masă ori birou; pe bucăţi de lemn se prind în şuruburi clame pentru furtun (găsite în magazinele pentru instalaţii), care se închid apoi în jurul gurii borcanelor.
  http://diyinpdx.com
  diyinpdx.com
 3. Scaun pufos. Din câteva materiale puteţi realiza un scaun perfect pentru adolescente, delicat şi cu un aspect jucăuş. Aveţi nevoie de o bucată rotundă de lemn, burete, imitaţie de blăniţă, picioare pentru scaun (în magazinele de bricolaje), pistol de lipit, holzşuruburi. Bucata de blăniţă trebuie să aibă cu 4-5 cm mai mult în diametru faţă de lemn. Pe lemn se pune buretele, decupat la aceeaşi dimensiune şi se lipeşte cu pistolul de lipit la cald. Deasupra, punem blăniţa, pe care o lipim pe dosul scaunului. Urmează să prindem picioarele în holzşuruburi şi
  https://centsationalgirl.com
  https://centsationalgirl.com
  gata scaunul!
 4. Pietricele-suport. Am mai văzut decoraţiuni realizate din pietre, dar de această dată le vom folosi drept cuiere pentru coliere. Pietrele pictate, apoi date cu lac, le lipim pe perete folosind bandă dublu adezivă. Punem colierele şi mărgelele în jurul acestor pietre, pentru a le ţine ordonate şi la îndemână.
 5. Cutie pentru electronice. Este clar că tinerii ţin foarte mult la electronicele lor şi rar mai vezi adolescente fără telefon mobil, tabletă, e-reader sau laptop. Pentru a crea o staţie de încărcare perfectă pentru electronice, care în acelaşi timp arată frumos şi delicat, aveţi nevoie de o cutie decorativă, stinghii de lemn pentru a susţine electronicele şi ustensile potrivite pentru a da găurile în spatele cutiei. Acestea trebuie să fie suficient de mari pentru capătul cel mai îngust al cablurilor de încărcare. Stinghiile se folosesc pentru compartimentarea personalizată în funcţie de nevoile tinerei, de câte electronice are şi se lipesc de cutie cu lipici industrial.

Text: Cătălina Vieru
Foto şi idei originale: centsationalgirldiyinpdx şi thediyplaybook.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply