5 idei incredibil de ușoare. Cum să-ți amenajezi un paradis verde în balconul de apartament

0

amenajare balconDacă locuiești la bloc nu înseamnă că trebuie să fii privat de bucuria de a privi un colț înverzit și plin de flori colorate atunci când îți bei cafeaua. Natura are incredibila abilitate de a se dezvolta armonios oriunde găsește un mediu iubitor, iar în balconul tău poți crea un adevărat colț de rai cu plante și flori nenumărate. Noi îți vom arăta cum poți face asta.

Cum să faci loc mai multor ghivece

Pentru a amenaja un adevărat colț de rai ai nevoie de spațiu, însă balcoanele de la apartamente nu sunt foarte ofertante din punctul acesta de vedere. Nicio problemă, însă, poți să-și faci singur loc! Fă o structură din gips carton care să ajungă până în tavan și care să aibă polițe pentru ghivece. Poți să pui plante de jos până sus și să te bucuri de efectul pe care îl creează un perete plin de flori.

Gipsul este un material foarte ieftin și ușor de manevrat. Mai ai nevoie doar de aceste accesorii pentru el și îți poți face singur raftul pentru plante, rezistent și cu un aspect foarte plăcut, ce va complimenta perfect ghivecele de flori.

Mai multă verdeață cu plante agățătoare

Plantele agățătoare nu sunt destinate doar grădinilor mari, le poți folosi cu succes și la tine în balcon și ai marele avantaj să îți vor înverzi complet mica grădină din apartament. Zorelele, garoafele curgătoare sau caprifoiul sunt doar câteva opțiuni de plante cățărătoare absolut superbe și care îți vor umple balconul cu frumusețea lor.

Dacă ți-a atras atenția o plantă agățătoare, nu uita să trebuie să-i pui la dispoziție și un suport de creștere. Nu e deloc greu sa confecționezi unul din lemn, sau pur și simplu să plasezi planta pe un pervaz și să o lași să se dezvolte în jos, pe întregul perete.

Ghivece suspendate

Împodobește balustrada balconului cu ghivece suspendate pline de flori și care îți vor oferi o priveliște de milioane. Dacă ai balconul deschis, ar fi chiar păcat să nu împodobești balustrada cu flori colorate și parfumate. Este un loc ideal de a amplasa câteva ghivece.

Acordă atenție soiurilor de plante pe care le pui în aceste ghivece, ele trebuie să reziste și la temperaturi foarte scăzute.

Extinde-te cu jardinierele în exterior

Același principiu al ghivecelor suspendate poate fi aplicat și pentru exteriorul balconului. În magazinele de amenajări vei găsi suporturi pentru a amplasa jardinierele în afara balconului, așa încât să te bucuri de ele fără să-ți ocupe nici măcar un centimetru pătrat din balcon.

În plus, trebuie să recunoaștem că balcoanele cu jardiniere exterioare împodobesc frumos și exteriorul casei și atunci când privești către un bloc de apartamente, un astfel de balcon atrage atenția imediat.

Pune-ți la treabă creativitatea

Orice obiect vechi din casa ta se poate transforma într-un suport pentru flori, trebuie doar să ai puțină imaginație! Vorbeam mai sus despre plante agățătoare, o idee interesantă ar fi să folosești un scaun vechi, din lemn, drept suport pentru tulpinele lor în continuă creștere.

Și o valiză veche poate fi cu ușurință transformată într-un ghiveci. Bicicleta învechită pe care nu ai mai folosit-o de ani de zile? Pune-o în balcon și împodobește-o cu ghivece de flori, se va dovedi un suport nemaipomenit pentru o grădină inedită. Cu cât ideea este mai originală, cu atât mai spectaculos va fi și rezultatul.

Tu ai plante în balcon? Ai folosit vreuna dintre ideile enumerate de noi pentru a-ți impodobi balconul?

(P) Articol realizat împreună cu arabesque.ro

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply